Krievijas hokeja izlase triumfē pasaules čempionātā (271)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par pasaules čempioni (PČ) hokejā svētdien kļuva Krievijas valstsvienība, kas finālmačā Helsinkos (Somija) ar rezultātu 6:2 apspēlēja Slovākijas nacionālo komandu.

(Papildināts viss teksts.)

Slovākijas izlasei sudraba medaļas ir lielākais panākums kopš vienīgās uzvaras PČ, kas bija 2002. gadā.

Pirmie vārtus finālspēlē guva slovāki, kad Zdeno Hara pārspēja krievu vārtsargu Semjonu Varlamovu. Līdz pirmajam pārtraukumam vienus vārtus Aleksandrs Sjomins atguva. Otrajā trešdaļā Krievijas hokejisti guva vēl trīs vārtus - Aleksandrs Perežogins, aleksejs Tereščenko un vēlreiz Sjomins.

Kad trešajā periodā Pāvels Dacjuks panāca 5:1, Janu Laco Slovākijas izlases vārtos nomainīja Peters Hamerlīks. Perioda vidū Hara guva savus otros vārtus spēlē, kad realizēja skaitlisko vairākumu. Kad līdz spēles beigām bija palikušas minūte un 58 sekundes, savus vienpadsmitos vārtus un 19 rezultativitātes punktu guva Jevgeņijs Malkins, kurš kļuva par turnīra ražīgāko punktu vācēju.

Krievija - Slovākija 6:2 (1:1, 3:0, 2:1)

Vārtus guva: Aleksandrs Sjomins 2, Aleksandrs Perežogins, Aleksejs Tereščenko, Pāvels Dacjuks, Jevgeņijs Malkins - Zdeno Hara 2

Jau neilgi pirms mača noslēguma organizatori izplatīja informāciju, ka par čempionāta vērtīgāko spēlētāju atzīts tieši Malkins, kurš desmit aizvadītajās spēlēs izcēlās ar 11 vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Par čempionāta labāko vārtsargu kļuva slovāks Jans Lako, bet aizsargu - Hāra.

Savukārt simboliskajā izlasē tika iekļauti Lako, Hāra, Iļja Ņikuļins (Krievija), Malkins, Patriks Tūresens (Norvēģija) un Henriks Zeterbergs (Zviedrija).

Cīņā par bronzas medaļām Čehijas izlase ar 3:2 pārspēja turnīra mājinieci Somiju.

Pusfinālā Krievijas valstsvienība ar 6:2 pārliecinoši pieveica somus, turklāt atbilstību turnīra labākā spēlētāja titulam apliecināja Jevgēņijs Malkins, gūstot trīs vārtus. Toties Slovākija pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pār Kanādu neapstājās arī pusfinālā, ar 3:1 gūstot uzvaru pār Čehijas valstsvienību.

Krievijas valstsvienība pēdējo reizi PČ zelta medaļas izcīnīja 2009.gadā Šveicē.

Latvijas valstsvienība PČ palika 10.vietā un izslēgšanas spēlēs netika.

2013. gadā PČ spēles atkal notiks Somijā un Zviedrijā kā šogad, taču izšķirošās spēles risināsies Stokholmā.

Komentāri (271)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu