«Nordea» maratonā piedalījušies vairāk nekā 18 000 skrējēju (145)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Šodien Rīgā notikušajā «Nordea» Rīgas maratonā uzvarējis Kenijas skrējējs Kurgats Tituss Kipkorirs, bet pusmaratonā uzvarēja Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs. Šorīt plkst.8.30 distancē devās 1092 maratona un 2690 pusmaratona dalībnieki. Maratona sakarā noteikti ievērojami satiksmes ierobežojumi - līdz vēlai pievakarei slēgta 11.novembra krastmala, maratona laikā slēgts Vanšu un Dienvidu tilts.

Papildinātas pirmās trīs apakšnodaļas

Vislielākā atsaucība ir 5 kilometru distancei, kurā dosies 10 973 cilvēki, savukārt 10 km distancē - 3 425 cilvēki. Kopā šogad šajā maratonā piedalās 18 180 dalībnieki. 7638 skrējiena dalībnieku ir sievietes, 8713 - vīrieši.

Jau ziņots, ka šogad lielākajā maratonā Baltijā Rīgā piedalīsies vairāk nekā 18 000 skrējēju, tostarp vairāk nekā 1850 dalībnieku no 59 pasaules valstīm.

Aktīvākie ārvalstu skrējēji ir somi - vairāk nekā 300 dalībnieku, kā arī Vācijas, Igaunijas, Lietuvas, Lielbritānijas un Itālijas pārstāvji.

Šogad pirmo reizi Rīgas maratons risinājās ar Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) piešķirto bronzas līmeņa kvalitātes zīmi, kas apliecina, ka organizatori ir sasnieguši noteiktu organizatorisko līmeni. Sacensības klātienē vēroja IAAF vecākais sacensību menedžeris Šons Voless-Džonss.

Kenijas skrējējs Kipkorirs uzvar «Nordea» Rīgas maratonā

Kenijas skrējējs Kurgats Tituss Kipkorirs svētdien uzvarēja «Nordea» Rīgas maratonā, bet no Latvijas skrējējiem ātrākais bija Andrejs Jesko, kurš finišēja desmitais, liecina rīkotāju informācija.

Kipkorirs 42 kilometrus un 195 metrus veica divās stundās, 16 minūtēs un 53,3 sekundēs un saņēma 2500 eiro naudas balvu. Otro vietu ieguva Tomoja Šimicu no Japānas (2.16:57,6), bet trešo - Fariss Irungu Kimani no Kenijas (2:17,03,3). Jesko rezultāts - 2.34:22,1.

Otrās un trešās vietas ieguvēji maratonā saņēma attiecīgi 1500 un 1000 eiro naudas balvu, bet Jesko, kā labākais no Latvijas skrējējiem - 850 eiro.

Olimpieši Prokopčuka un Žolnerovičs pusmaratonā finišē pirmie

Pusmaratona distancē pirmie finišējuši pašmāju profesionālie skrējēji Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs, - liecina informācija «Nordea Rīga maratons» mājaslapā.

21,09 km distanci Prokopčuka pieveikusi vienā stundā un 10 minūtēs, bet Žolnerovičs stundā un sešās minūtēs.

Pirmās distances dalībnieki beiguši bez būtiskiem starpgadījumiem, mediķu palīdzību lūguši skrējēji ar nelieliem sastiepumiem, bet lielāku traumu, visticamāk nav. Finišā esošajā masāžas teltī veidojas vairāku desmitu skrējēju rinda.

Kopumā atmosfēra maratona norises vietā ir pacilāta, cilvēki ir smaidīgi, arī skrējēju noskaņojums ir možs.

Lielākās bažas par 20-30 gadus veciem dalībniekiem

Mediķiem lielākās bažas ir par 20-30 gadu veciem «Nordea Rīga maratons» dalībniekiem.

Kā prognozēja mediķi, kas nodrošina medicīnisko palīdzību maratona laikā, saistībā ar šodien gaidāmo karsto laiku maratona dalībniekiem vislielākā nepieciešamība pēc mediķu palīdzības varētu rasties dienas vidū un pēcpusdienā, kad iekarsīs diena un maksimālā gaisa temperatūra sasniegs līdz plus 24 grādiem.

Mediķiem vislielākās bažas rada tieši 20-30 gadu veci maratona dalībnieki, kas, kā esot pierādījuši arī iepriekšējie gadi, dažkārt piedalās skrējienā fiziski nesagatavoti, nereti arī pēc iepriekšējās nakts uzdzīves.

Pēc mediķu sacītā, parasti maratona laikā palīdzība jāsniedz dalībniekiem, kas piedalās īsajos maratona posmos, jo tajos lielākoties piedalās mazāk pieredzējuši skrējēji, turpretī garās distances veicēji savas spējas un spēkus apzinās.

Slēgs 11.novembra krastmalu, Vanšu un Dienvidu tiltu

«Nordea» Rīgas maratona laikā šodien Rīgas centrā gaidāmi ievērojami satiksmes ierobežojumi, tostarp tiks slēgta satiksme 11.novembra krastmalā, kā arī uz Vanšu un Dienvidu tilta, informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Rīgas dome aicina iedzīvotājus rēķināties ar satiksmes apgrūtinājumiem un pret ierobežojumiem izturēties ar izpratni.

Līdz plkst.19 būs slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, izņemot transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm un operatīvajam transportam.

Šodien no plkst.8 līdz 14.45 slēgs transportlīdzekļu satiksmi maratona skrējiena maršrutos.

Maratona skrējiens sāksies 11.novembra krastmalā, tālāk skrējējiem tiks atvēlēta Eksporta iela, Elizabetes iela, Krišjāņa Valdemāra iela, Vanšu tilts, pagrieziens pie Slokas ielas, Vanšu tilts, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris, Kaļķu iela, tālāk maratona distance turpināsies pa 11.novembra krastmalu, Krasta ielu, Dienvidu tiltu, apgriezīsies pie Bauskas ielas un vedīs pār Dienvidu tiltu, tālāk pa Krasta ielu, 11.novembra krastmalu cauri starta zonai uz Eksporta ielu, Katrīnas ielu, Pētersalas ielu, Ganību dambi, apgriezīsies pie Lugažu ielas atpakaļ uz Ganību dambi.

Tālāk skrējēji virzīsies pa Pulkveža Brieža ielu, Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Hanzas ielu, Skanstes ielu, Mālpils ielu, Grostonas ielu, Jāņa Daliņa ielu, Skanstes ielu, Zirņu ielu, Vesetas ielu, Hanzas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Lāčplēša ielu, Baznīcas ielu, Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, tālāk pār Vanšu tiltu uz Ķīpsalas ielu, kur maršruts turpināsies pa Enkuru ielu, Ogļu ielu, Matrožu ielu, Zvejnieku ielu un no Ķīpsalas ielas pa Vanšu tiltu vedīs Pārdaugavas virzienā, kur apgriezīsies pie Slokas ielas un pa Vanšu tiltu vedīs atpakaļ uz Krišjāņa Valdemāra ielu, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, Kaļķu ielu, kur noslēgsies 11.novembra krastmalā.

Pusmaratona skrējiens sāksies 11.novembra krastmalā, un tālāk skrējēji dosies pa Eksporta ielu, Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu pār Vanšu tiltu, apgriezīsies pie Slokas ielas un atkal pār Vanšu tiltu atgriezīsies Daugavas labajā krastā, kur turpināsies pa Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, Kaļķu ielu, 11.novembra krastmalu, Krasta ielu, tad pār Dienvidu tiltu, kur apgriezīsies pie Bauskas ielas, atkal šķērsos Dienvidu tiltu pretējā virzienā un pa Krasta ielu skries līdz finišam 11.novembra krastmalā.

Arī desmit kilometru skrējiens sāksies 11.novembra krastmala, bet tālāk tas notiks pa Eksporta ielu, Katrīnas ielu, Pētersalas ielu, Pulkveža Brieža ielu, Elizabetes ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, tālāk pār Vanšu tiltu, kur apgriezīsies pie Slokas ielas, tad atpakaļ pār Vanšu tiltu uz Krišjāņa Valdemāra ielas, un pa Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri un Kaļķu ielu skrējēji nonāks finišā 11.novembra krastmalā.

Piecu kilometru skrējiens no 11.novembra krastmalas vedīs pa Muitas ielu un Citadeles ielu pār Vanšu tiltu, kur apgriezīsies pie Slokas ielas un atpakaļ pa Vanšu tiltu pa Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri un Kaļķu ielu vedīs uz finišu 11.novembra krastmalā.

No plkst.8 līdz plkst.14.45 nepieciešamības gadījumā šodien tiks organizēta divvirzienu transportlīdzekļu satiksme Kronvalda bulvāra posmā no Muitas ielas līdz Elizabetes ielai, Doma laukumā, Skanstes ielas posmā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai, Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai, Eksporta ielas posmā no Rīgas pasažieru ostas līdz Hanzas ielai, kravas transportlīdzekļu un tūristu autobusu izbraukšanai un iebraukšanai ostas teritorijā, kā arī Reimersa ielā posmā no Kalpaka bulvāra līdz Raiņa bulvārim.

Šodien līdz plkst.19 transportlīdzekļiem, izņemot transportlīdzekļus ar speciālām caurlaidēm un operatīvo transportu, aizliegts apstāties un stāvēt 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai, 11.novembra krastmalas pieguļošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē starp Bīskapa gāti un Poļu gāti, Kaļķu ielā, kā arī Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra posmā no Smilšu ielas līdz Kaļķu ielai.

Komentāri (145)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu