Krievijas hokejisti pirmie iekļūst PČ finālā (194)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par pirmo finālisti pasaules čempionātā (PČ) hokejā sestdien Helsinkos kļuva Krievijas valstsvienība, kas ar rezultātu 6:2 pusfinālā pārliecinoši apspēlēja pagājušā gada čempioni Somijas izlasi. Uzvarētāju rindās ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās viens no šā brīža pasaules labākajiem hokejistiem Jevgēņijs Malkins.

(Papildināts viss teksts.)

Malkins guva savas komandas pirmos, otros un ceturtos vārtus, divreiz izceļoties skaitliskā vairākuma laikā. Līdz ar to čempionātā uzbrucējs tagad iekrājis desmit vārtus un astoņas rezultatīvas piespēles, nostājoties turnīra rezultatīvāko spēlētāju galvgalī.

Pirmajā trešdaļā Janne Nīskala vadībā izvirzīja Somijas izlasi, tomēr vēl līdz trešdaļas beigām Malkins vienpersoniski vadībā izvirzīja jau Krievijas izlasi. Otrajā trešdaļā Krievijas vienība savas pozīcijas nostiprināja, kad ar precīziem raidījumiem izcēlās Aleksandrs Ovečkins un Malkins.

Arī trešajā trešdaļā laukumā turpināja dominēt Krievijas izlase, Denisam Kokarevam un Sergejam Širokovam panākot jau 6:1, tomēr Mikaels Granlunds mača izskaņā mājiniekiem vienus vārtus atspēlēja.

Krievijas hokeja izlase pasaules čempionāta finālā iekļuvusi pēc viena gada pārtraukuma. Iepriekšējos piecos gados vienība turnīrā tika pie divām zelta medaļām, kā arī izcīnīja pa vienai sudraba un bronzas godalgai.

Otrajā pusfināla spēlē Čehijas valstsvienība spēkosies ar Slovākiju.

Ceturtdaļfināla spēlēs ceturtdien Slovākija sensacionāli ar 4:3 uzvarēja Kanādu, Čehija ar 4:3 pārspēja otru turnīra mājinieci Zviedriju, Krievija ar 5:2 apspēlēja Norvēģiju, bet Somija ar 3:2 uzvarēja ASV.

Spēle par trešo vietu un fināls notiks svētdien. Abi pusfināli un cīņas par medaļām risinās Helsinkos, bet pirms tam turnīra mači tika aizvadīti arī Stokholmā.

Krievija - Somija 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Vārtus guva: Jevgēņijs Malkins 3, Aleksandrs Ovečkins, Deniss Kokarevs, Sergejs Širokovs - Janne Niskala, Mikaels Grenlunds.

Komentāri (194)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu