Caunes medību lietu lūdz izvērtēt VP un ģenerālprokuroram (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv/TVNET kolāža

Neskatoties uz policijas lēmumu izbeigt kriminālprocesu par pērn mirušajām stirnām Platones pagastā, Saeimas deputāte Inga Vanaga (Reformu partija) lūgusi Valsts policijas (VP) priekšnieku un ģenerālprokuroru izvērtēt kriminālprocesā iesaistīto amatpersonu profesionalitāti un veikto procesuālo darbību atbilstību likumam.

Deputāte paziņojumā medijiem norāda, ka pievērsusi šai lietai uzmanību, balstoties uz sabiedrībā esošu interesi un rezonansi par šīs lietas izmeklēšanas gaitu, kā arī pastāvošiem atšķirīgiem viedokļiem liecinieku liecībās, ekspertu un policijas atzinumos.

Jau vēstīts, ka Valsts policija pieņēmusi lēmumu izbeigt kriminālprocesu skandalozajā malumedību lietā Jelgavas novada Platonē, kur tika aizturēts arī Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS).

Kā ziņots, šo kriminālprocesu policija sāka aptuveni pirms gada - pēc tam, kad 2011.gada 24.februārī Jelgavas novada Platonē medību lieguma laikā un vietā, kur aizliegtas medības, tika konstatētas nošautas stirnas, patronu čaulas un sniega motocikla pēdas.

Tajā pašā pēcpusdienā un tajā pašā apkaimē vietējie iedzīvotāji bija aizturējuši novada domes priekšsēdētāju Cauni, kurš uz sniega motocikla veda Rīgas reģionālās virsmežniecības Ropažu mežzini Jāni Ozoliņu ar pielādētu ieroci klēpī.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu