BK «Ventspils» tiek pie pirmās uzvaras LBL finālsērijā (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmo uzvaru Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijā ceturtdien izcīnīja «Ventspils» komanda, kas sērijas ceturtajā mačā ar rezultātu 97:90 (20:17, 22:14, 34:24, 21:35) savā laukumā pieveica pagājušās sezonas čempionvienību Rīgas VEF.

Sērijā līdz četrām uzvarām «VEF Rīga» saglabāja vadību ar 3-1. Nākamais mačs risināsies svētdien Rīgā.

Rezultatīvākais ventspilniekiem ar 26 gūtajiem punktiem bija Džamars Jangs, bet ar 21 punktu atzīmējās Mamadi Diane. Savukārt «VEF Rīga» basketbolistiem 20 punktus guva Kristaps Janičenoks, bet 19 punkti bija Kērtisa Miledža kontā.

Pēc iepriekšējā mačā piedzīvotā zaudējuma tikai pagarinājumā šoreiz cīņu «Ventspils» komanda sāka vēl sekmīgāk. Pēc pirmās ceturtdaļas tā gan bija vadībā tikai ar 20:17, tomēr otrajā ceturtdaļā tā guva pirmos deviņus punktus, sasniedzot vairāk nekā desmit punktu pārsvaru. Pēc Kaspara Bērziņa tālmetiena «VEF Rīga» trīs minūtes pirms puslaika beigām pietuvojās pretiniekiem līdz 27:34, tomēr izskaņu mājinieki aizvadīja pārliecinoši un pēc 20 spēlētām minūtēm bija vadībā ar 42:31.

Otrajā puslaikā «VEF Rīga» komanda centās forsēt notikumus un jau pēc 20 sekundēm Antans Kavaļausks saņēma otro tehnisko piezīmi viesiem šajā mačā. Pēc tam arvien sekmīgāk laukumā darbojās ventspilnieki un pēc četrām spēlētām minūtēm ieguva jau vairāk nekā 20 punktu pārsvaru - 58:37. Savukārt pirms pēdējām desmit minūtēm mača rezultāts bija 76:55.

Cīņas liktenis atkal mainījās ceturtajā ceturtdaļā, ko «VEF Rīga» basketbolisti iesāka ne tikai aktīvi, bet arī veiksmīgi. Jau pēc trijām ar pusi minūtēm viesi pietuvojās līdz 79:66, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 86:76. Aktīvā un aizraujošā spēlē 23 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc diviem Gata Jahoviča realizētiem soda metieniem «VEF Rīga» pietuvojās līdz 90:94, tomēr neko vairāk paveikt nespēja un cieta neveiksmi.

Finālsērijas pirmajā spēlē «VEF Rīga» uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 83:66, otrajā mačā rīdzinieki bija pārāki izbraukumā ar 85:67, bet trešajā cīņā pašreizējie čempioni savu skatītāju priekšā svinēja panākumu pagarinājumā ar 107:102.

Līdz šim vēl nevienai komandai LBL finālsērijā nav izdevies atspēlēties no sev nelabvēlīga rezultāta 0-3.

Zīmīgi, ka iepriekšējās trijās sezonās LBL finālsērija ilgusi septiņus mačus.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu