Bauskas aptiekas karstumā neuzmana (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bauskasdzive.lv

Vasaras svelme ir pārbaudījums ne tikai cilvēkiem, bet arī aptiekām. Karstumā zāļu uzglabāšanas apstākļus katra aptieka nespēj nodrošināt. Dažā aptiekā neesot pat termometru telpas gaisa siltuma noteikšanai. To secinājusi Veselības inspekcija, veicot pārbaudes Rīgā un citviet.

Bauskas, Vecumnieku, Iecavas, Rundāles novada aptiekās Veselības inspekcijas pārbaude nav bijusi, tāpēc par to, kādi ir apstākļi mūsu medikamentu tirgotavās un vai varam būt droši, ka zāles karstums nebojā, interesējās «Bauskas Dzīve».

SIA «Veselība» Bauskas aptieka pirmo kondicionieri iegādājusies jau pirms pieciem gadiem. Tas vēsina tirdzniecības zāli, kas savienota ar telpu, kur glabājas medikamenti. Zāļu uzglabāšanai ir seši ledusskapji, kas nodrošina vajadzīgo temperatūru. «Aptiekas logos spīd pēcpusdienas saule, tāpēc bez kondicioniera iztikt nevarētu. Svelmainajās dienās nereti cilvēki ienāca aptiekā atpūsties no karstuma,» atzīst aptiekas vadītāja Sarmīte Sipeniece. SIA «Veselība» aptiekā tirdzniecības centrā «Rimi Bauska» iepriekš izmantota lielveikala gaisa dzesēšanas sistēma, bet šogad aptiekā uzstādīts savs kondicionieris, stāsta Sarmīte Sipeniece.

Bauskas Rātslaukumā atrodas SIA «Sentor Farm» piederoša aptieka. Tās vadītāja Dzintra Saliete neslēpj, ka kondicioniera aptiekā nav, tikai ventilators. Iepriekš par karstumu nav bijis jāsūdzas, jo vecajā mūra ēkā vienmēr ir vēsi. Šīs vasaras karstumā telpas tiek vēdinātas, medikamenti, kuriem nepieciešama īpaša temperatūra, tiek glabāti ledusskapjos. Pagaidām nav zināms, vai, saņemot līdzekļus Bauskas Rātsnama ēkas atjaunošanai, aptieka varēs turpināt darbu, tāpēc īpašnieki ieguldījumus tajā neveic.

Kondicioniera nav arī Vecumnieku aptiekā «Mārsils». Vadītāja Regīna Igaune stāsta, ka medikamentu glabāšanai ir divi ledusskapji un tādos apstākļos kā šajā vasarā tiek izmantots arī pagrabs zem aptiekas. Tirdzniecības telpas logiem ir gaismu atstarojošas žalūzijas, tās aizvērtas, logi arī ciet. Nav manīts, ka zāles karstuma dēļ būtu sabojājušās, atzīst Regīna Igaune.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu