Ruandas nemiernieki nogalina 50 civiliedzīvotājus Kongo DR (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ruandas nemiernieki šomēnes ir nogalinājuši vismaz 50 civiliedzīvotājus Kongo Demokrātiskās Republikas austrumos, trešdien paziņoja ANO humānās palīdzības aģentūra OCHA.

22 no nemiernieku upuriem tika nogalināti pirmdien uzbrukumā Dienvidkivu provinces Kamanangas ciemam. 5.maijā citā Dienvidkivu provinces ciemā nemiernieki nogalināja vismaz 10 cilvēkus, tostarp četras sievietes, kas strādāja tīrumos.

OCHA šajās slepkavībās vaino nemiernieku grupējumu «Demokrātiskie spēki Ruandas atbrīvošanai» (FDLR), kurš uzskata, ka civiliedzīvotāji sadarbojas ar vietējiem kaujiniekiem.

FDLR tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem nestabilitātes avotiem Kongo DR austrumos, kur darbojas vairāki bruņoti grupējumi.

Kongo DR armija un Ruandas armija ir veikušas kopīgas operācijas pret FDLR, tomēr 11.aprīlī pēc Kongo DR prezidenta Žozefa Kabilas rīkojuma šīs operācijas tika apturētas pēc vairāku valsts armijā iekļauto bijušo nemiernieku dezertēšanas.

Dezertieri, kas ir bijušie grupējuma «Nacionālā padome tautas aizsardzībai» (CNDP) dalībnieki, protestēja pret karavīru sliktiem dzīves apstākļiem, nepietiekamu pārtiku un algu. Pēc viņu dezertēšanas FDLR pastiprināja uzbrukumus šajā rajonā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu