Dombrovskis citu darbu nemeklē, labprāt strādā valdībā (98)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjers Valdis Dombrovskis pašlaik citus darba piedāvājumus neizskata un neizslēdz iespēju turpināt vadīt valdību arī nākamajā Saeimas sasaukumā.

Premjers Latvijas Televīzijas raidījumā «Sastrēgumstunda» noliedza izskanējušo informāciju, ka gadījumā, ja viņa vadītajai valdībai izdosies izpildīt Mārstrihtas kritērijus, lai pievienotos eiro zonai, Dombrovskis varētu pretendēt uz augstu amatu Eiropas Savienības institūcijās.

Atbildot uz jautājumu, vai viņam ir piedāvāts kāds amats Eiropā, Dombrovskis uzsvēra, ka šādu sazvērestības teoriju viņš nevar apstiprināt.

«Es pašreiz darba piedāvājumus neizskatu. Es esmu skaidri paudis gatavību strādāt pilnu Saeimas sasaukuma laiku, un neizslēdzu iespēju, ja būs vēlētāju uzticība un tā tālāk, šo darbu arī turpināt,» paziņoja Dombrovskis.

Viņš klāstīja, ka šādas baumas tikušas izplatītas, lai mēģinātu šūpot valdību. «Piedodiet, šādas baumas komentēt īsti pat nav nozīmes, bet, ja mēs runājam nopietni, kas attiecas uz eiro ieviešanu - tas ir valdības noteiktais mērķis,» norādīja premjers.

Portāls «pietiek.com» iepriekš rakstījis - ja Latvijai izdosies izpildīt kritērijus, lai pievienotos eirozonai, premjers kā šī veiksmes stāsta simbols varētu pretendēt uz augstu amatu Eiropas Savienības institūcijās. Viens šāds jaunizveidots amats, kas atbilstu ekspremjera līmenim, ir Līgumā par stabilitāti, koordināciju un pārvaldību ekonomiskajā un monetārajā savienībā jeb ES fiskālās disciplīnas līgumā paredzētais ietekmīgais Eurosamita priekšsēdētāja amats. Atsevišķi avoti Briselē izsaka optimistiskas prognozes, ka Vācijas kanclere Angela Merkele, ar kuru Dombrovskim izveidojies īpašs kontakts, varētu būt viņa lobijs ceļā uz šo amatu.

Dombrovskis Latvijas valdību vada kopš 2009.gada 12.marta. Nākamās Saeimas vēlēšanas gaidāmas 2014.gadā.

Komentāri (98)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu