Nav kas strādā... (579)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/by ScottieT812

Labdien. Saistībā ar TVNET jauno rakstu sēriju par darba meklētājiem gribēju izteikt savas pārdomas par darba tirgu Latvijā. Tas nebūt nav tāds, kā to pasniedz darba ņēmēji, kas regulāri sūkstās, ka nevar atrast darbu...

Pats esmu mazais privātuzņēmējs. Vēl Latvijas pirmsākumos kaimiņu pagastā nopirku pamestu šķūni un ar puikām uztaisījām tajā gateri.

Jūs varat neticēt, bet šo padsmit gadu laikā visu laiku ir bijušas problēmas ar labiem darbiniekiem!

Sākumā cilvēki parasti atnāk un ar lielu apņēmību apgalvo, ka strādās, bet ziniet... dzīvē bieži izrādās citādāk! 

Alkohols, alkohols...

Vienam alga par mazu, citam stundas par garām. Vēl kāds nevar savienot darbu ar dīkdienību un slaistīšanos.

Bet tradicionāli lielākā Latvijas strādnieku problēma ir alkoholisms.

Ja jūs zinātu, cik daudz normālu veču man dēļ tā bijis jāatlaiž! Kādi desmit būs. Bet ņemiet vērā, ka man ir samērā mazs gaterītis. Labajos laikos tajā strādāja pieci vīri, tagad kādiem trim darbu varu atrast.

Prasības kā mājas

Un tad vēl tās ambīcijas! It sevišķi treknajos gados. Tādā ziņā labi vien ir, ka tie ir beigušies. Jo, salasījies visas prognozes par Latvijas straujo izaugsmi, pat zemākais strādnieks prasīja nesamaksājamu summu. Lai samaksātu prasīto un vēl uzņēmums pelnītu, man bija jāliek pamatīgs procents uz saražoto.

Tas nu nebija normāli. Labi vien ir, ka krīze daudzus atsēdināja atpakaļ:)

Un kā ir tagad?

Ziniet, varbūt domājat, ka tagad - krīzes laikā - darbiniekus atrast ir vieglāk? Nekā nebija! Tāpat grūti. Nav īstu strādātāju! Atnāk, paskatās, saka, ka padomās. Bieži pat atpakaļ neatnāk, lai pateiktu, ka nenāks pie mums.

Pēc tam tikai dzirdu, ka aizbraucis uz Gērsiju sēnes griezt vai... Nu, protams, es jau viņam nevaru maksāt tādu algu kā īri... Eh, smagi.

Paldies, ka uzklausījāt,

Jānis

Ja arī Tev ir ko teikt saistībā ar darba meklēšanu vai piedāvāšanu, lūdzu, dari to zināmu! Saistībā ar šo tēmu portāls TVNET ir sācis jaunu rakstu sēriju Kā Tu atradi darbu Latvijā?

Raksti portālam TVNET uz e-pasta adresi lasitaji@tvnet.lv vai izmanto rakstam pievienoto stāstu iesūtīšanas formu! Mēs Tavu viedokli darīsim zināmu plašākai sabiedrībai! 

Komentāri (579)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu