Nolans vēlētos turpināt darbu ar izlasi (63)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans pēc otrdien piedzīvotā zaudējuma 0:4 pēdējā spēlē pasaules čempionātā ar Zviedrijas izlasi atzina - komanda nospēlējusi samērā labi. Pēc darba PČ viņš labprāt turpinātu strādāt ar mūsu nacionālo komandu, lai arī nav izdevies izpildīt Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izvirzīto uzdevumu - iekļūt labāko astoņu vienību skaitā.

«Zviedrija ir viena no pasaules labākajām valstīm, kur spēlē hokeju,» sacīja Nolans. «Spēlē mēs ielaidām trīs vārtus, spēlējot mazākumā. Kopumā mēs nospēlējām salīdzinoši labi. Jāņem vārā, ka mēs tikāmies ar ļoti labu komandu.»

Atbildot uz jautājumu, kā Nolans vērtē uzbrucēja Kobas Jasa incidentu, kad viņš izraisīja kautiņu ar zviedru aizsargu Ēriku Kārlsonu, treneris atbildēja īsi un kodolīgi: «Tādas lietas notiek.»

Izbaudījis laiku darbā ar Latvijas izlasi

«Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans deva man iespēju kļūt par izlases treneri, ko es patiešām izbaudīju. Turnīra sākumā mēs aizvadījām labu spēli pret Krieviju. Tāpat labi cīnījāmies ar Vāciju, Čehiju un pārliecinoši uzvarējām Itāliju. Tiesa, slikti nospēlējām pret Dāniju,» skaidro treneris. «Izlasei ir potenciāls, lai kļūtu par labu komandu. Tomēr, lai cīnītos par medaļām, ir ļoti daudz jāstrādā.»

Viņš pastāstīja, ka komanda ir jauna, ar visām iespējām kļūt aizvien labākai.

«Mums šī spēle neko nenozīmēja. Mēs spēlējām labāk aizsardzībā nekā iepriekš un spēlētāji neguva traumas, kas ir būtiski. Kopumā esmu apmierināts ar parādīto sniegumu,» teica Zviedrijas valstsvienības galvenais treneris Pērs Morts.

No turnīra ir jāmācās

Nolans sniedza komentāru kāpēc turnīra otrajā pusē nevedās spēle uzbrukumā. «Mums ir puiši, kuri var gūt vārtus, bet ar uzbrukumu dažkārt ir kā ar laika apstākļiem - tie mēdz būt labi un slikti.»

«Uzskatu, ka no šā turnīra ir jāmācās un tā mēs turpināsim augt,» skaidro Kanādas speciālists.

Vēlētos turpināt iesākto darbu

Nolans labprāt paliktu strādāt ar Latvijas izlasi arī turpmāk. «Es gribētu. Izbaudīju laiku kopā ar spēlētājiem, Rīgu un valsti. Esam jauna komanda un ceļa sākumā. Esmu gatavs turpināt darbu, bet jautājums, vai to vēlēsies Latvijas hokeja vadība. Pagājušajā gadā Latvija izcīnīja 13. vietu, bet šogad esam 10. pozīcijā, kas ir neliels solis augšup. Mums ir iespēja veidot vēsturi.»

Tāpat Nolans izteicās, ka viņam pagaidām nav piedāvājumu no klubiem, lai gan Lipmans atzina, ka par Latvijas valstsvienības galvenā trenera pakalpojumiem interesējoties divas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības.

Jau trešdienas rītā Nolans dodas uz Ziemeļameriku.

Komentāri (63)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu