Sprukts: Veiksme nebija mūsu sabiedrotā (93)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Jānis Sprukts pēc pasaules čempionāta (PČ) pēdējās otrdienas cīņas pret Zviedrijas izlasi, kur Latvija piedzīvoja zaudējumu ar 0:4, atzina, ka šajā turnīrā komandai pietrūka veiksme, lai tā varētu iekļūt 1/4 finālā.

Komanda savā sniegumā nav vīlusies

«Centāmies izdarīt visu, kas bija mūsu spēkos,» atzina Latvijas valstsvienības kapteinis Sprukts, «Ļoti vēlējāmies izvairīties no noraidījumiem, taču zviedri bija meistarīgāki. Nedomāju, ka turnīra pēdējās trīs spēles ir likušas komandai ārkārtēji un neatgriezeniski vilties sevī. Tā ir neveiksme, kas jāpārvar. Ir jāmēģina un jāmēģina - atkal un atkal. Centāmies to izdarīt, bet līdz šim tas nesanāca.»

Komandas kodols bija labs

«Kopumā esmu apmierināts ar turnīru. Mums, protams, pietrūka spēlētāju, jo rezervistu soliņš bija pārāk īss. Čempionāta atmosfēra un komandas kodols bija labs. Konkrēti šis turnīrs no iepriekšējiem atšķiras ar jauno izspēles kārtību, pie kuras mums ir jāpierod. Nepietiek ar vienu labu rezultātu,» skaidroja Sprukts.

Veiksme nebija Latvijas sabiedrotā

«Varējām, protams, nospēlēt labāk, taču veiksme nebija mūsu sabiedrotā,» sacīja Sprukts. «Bija arī ļoti labas iespējas gūt vārtus, tomēr neveiksmes faktors ņēma virsroku un puišiem nolaidās rokas. Nākotnē tam nevajadzētu atkārtoties.»

Pēc otrdienas cīņas tika nosaukti trīs labākie hokejisti Latvijas valstsvienībā par kuriem kļuva Georgijs Pujacs, Ronalds Ķēniņš un Miks Indrašis.

Pēc pirmdienas zaudējuma pret Dāniju Latvijas komanda zaudēja pat teorētiskas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam, kurā iekļūs četras labākās komandas.

Pasaules čempionāta pirmajā mačā Latvijas izlase ar rezultātu 2:5 zaudēja spēcīgajai Krievijas valstsvienībai, pēc tam saspringtā cīņā ar 3:2 pārspēja Vāciju, trešajā mačā ar 5:0 pārliecinoši pieveica Itāliju, ceturtajā spēlē ar 1:3 zaudēja Čehijai, bet nākamajās divās cīņās pret Norvēģiju un Dāniju nespēja gūt vārtus, ciešot zaudējumus attiecīgi ar 0:3 un 0:2.

Komentāri (93)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu