Galda tenisists Burģis kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Galda tenisa federācija (ITTF) otrdien oficiāli apstiprināja, ka Latvijas sportists Matīss Burģis kvalificējies šovasar gaidāmajām Londonas olimpiskajām spēlēm, informēja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Līdz ar to Burģis kļūs par pirmo Latvijas galda tenisistu, kurš piedalījies olimpiskajās spēlēs.

LOK otrdien no ITTF saņēma vēstuli, kurā oficiāli apstiprināta Burģa kvalificēšanās Londonas Olimpiādei.

Kā pastāstīja Āķe-Vīksne, LOK piekrita šim apstiprinājumam, līdz ar to Burģis dosies uz Londonu.

«LOK vēl jāapstiprina Latvijas delegācija Londonas olimpiskajām spēlēm, taču Burģis ir izpildījis olimpisko spēļu kvalifikāciju, tāpēc viņa dalībai Olimpiādē šobrīd nav nekādu šķēršļu,» teica Āķe-Vīksne.

Burģis pagājušajā nedēļas nogalē piedalījās izšķirošajā Londonas Olimpiādes kvalifikācijas turnīrā, kurā sestdien zaudēja astotdaļfināla mačā. Tā kā oficiāla informācija bija izskanējusi, ka no šā turnīra uz Londonu brauks tikai divi spēcīgākie sportisti, viss liecināja, ka Burģa ceļš uz Olimpiādi ir noslēdzies.

Tomēr svētdien Burģis tika pie divām uzvarām cīņā par 9.-16. vietu un sacensības noslēdza desmitajā pozīcijā, bet Latvijas Galda tenisa federācija (LGTF) jau pirms turnīra bija saņēmusi informāciju, ka kopā varētu tikt sadalītas pat deviņas vai desmit ceļazīmes.

Jau uzreiz pēc tam, kad latvietis bija nodrošinājis vismaz desmito vietu, ITTF savā mājaslapā internetā ievietoja Burģim īpaši veltītu rakstu, kurā ziņoja, ka viņš ir pirmais latvietis, kas kvalificējies Olimpiādei galda tenisā.

LGTF viceprezidents un sportista tēvs Aivars Burģis iepriekš sarunā ar aģentūru LETA prognozēja, ka pēc šā turnīra Latvijas labākais galda tenisists varētu iekļūt pasaules ranga labāko simtniekā vai būt tuvu tam. Pašlaik viņš rangā ieņem 139.vietu.

ITTF savā svētdienas rakstā par Burģi uzsvēra, ka viņš kļūs tikai par otro vīriešu galda tenisistu no Baltijas un ceturto kopā, kas startēs Olimpiādē. Tagad no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas olimpiskajās spēlēs būs startējuši vismaz pa vienam sportistam.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 27. jūlija līdz 12. augustam.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu