Jauno horeogrāfu radošo darbu vakars LNO

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

18.maijā pulksten 18:30 LNO Jaunajā zālē jau otro reizi notiks jauno horeogrāfu radošo darbu vakars Iespējams II. Kā horeogrāfi ar klasiskām un laikmetīgām dejas kompozīcijām Iespējams II piedalīsies pieredzējušie Latvijas Nacionālā baleta dejotāji un Latvijas Nacionālā baleta jaunie talanti.

Latvijas Nacionālā baleta vadītājs Aivars Leimanis: «Esmu gandarīts, ka Iespējams tapšanu iedvesmojušas Rietumu baleta trupās populārās ikgadējās meistardarbnīcas. Šādiem pasākumiem ir divi galvenie mērķi:

jaunajiem horeogrāfiem tiek dota iespēja parādīt sevi, bet jaunie dejotāji var nodejot kādu fragmentu no savas sapņu lomas.

Tieši šādās meistardarbnīcās Eiropa ir iepazinusi tādus interesantus horeogrāfus kā, piemēram, Jirži Bubeničeku (Jiri Bubenicek), kas savu karjeru sācis meistardarbnīcās un tagad ieguvis starptautisku atzinību. Esam gandarīti, ka šo ieceri ir izdevies realizēt jau otro gadu pēc kārtas un tā ir guvusi arī skatītāju atsaucību.»

Iespējams horeogrāfi ir vai nu absolvējuši, vai šobrīd vēl studē Latvijas Mūzikas akadēmijā. Baleta vakarā viņi skatītājiem piedāvās gan sen neredzētus fragmentus no klasiskajiem baletiem, gan arī oriģinālhoreogrāfijas.

Baleta vakaru Iespējams II vadīs balerīnas Kristīne Kitnere un Agnese Germa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu