Rīgā viesosies norvēģu rakstniece Kāri Frederike Brenne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Saistībā ar savas grāmatas «Zem kuplo lapotņu dziļajām ēnām» («Under de dype skygger av løvtunge trær») iznākšanu latviešu valodā šodien Rīgā viesosies norvēģu rakstniece Kāri Frederike Brenne (Kari Fredrikke Brænne), informēja apgāda «Kontinents» pārstāve Ieva Drozdova.

Šodien plkst.16 Ziemeļu Ministru padomes birojā Latvijā notiks tikšanās ar Kāri Frederiki Brenni un viņas grāmatas «Zem kuplo lapotņu dziļajām ēnām» atvēršanas svētki.

Ar Brenni sarunāsies grāmatas tulkotāja Latvijas Kultūras akadēmijas norvēģu valodas pasniedzēja Māra Valpētere.

Brenne ir diplomēta māksliniece, kura izglītību ieguvusi Norvēģijas Valsts mākslas akadēmijā un Ņujorkas Mākslas akadēmijā. Rakstniecībā viņa debitēja 2007.gadā ar romānu «No citas pasaules», par ko saņēma izdevniecības «Aschehoug» debitanta stipendiju. Brenne ir sarakstījusi arī vairākas lugas, kas iestudētas uz dažādām skatuvēm Norvēģijā.

Brennes literārie darbi pamazām, bet neatlaidīgi izceļ lasītāju no ierastās komforta zonas, nemanāmi ievilina dziļā, ziemeļu saules pielietā mežā un apreibina ar skaudru un patiesu vēstījumu, atstājot dziļu un paliekošu pēcgaršu.

Pasākums notiks norvēģu un latviešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu