Latvijas izlase paliek «sausā» arī pret Dāniju (952)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Neveiksmi pasaules čempionāta (PČ) sestajā spēlē Stokholmā pirmdien piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas «Ericsson Globe» ledus arēnā ar rezultātu 0:2 atzina Dānijas valstsvienības pārākumu, zaudējot jebkādas cerības iekļūt ceturtdaļfinālā.

(Papildināts viss teksts.)

Maču Latvijas izlases hokejisti sāka ļoti aktīvi un izveidoja vairākus labus uzbrukumus, taču dāņu vārtsargs Frederiks Andersens spēlēja bez kļūdām un novērsa visas briesmas savu vārtu tuvumā.

Pirmās trešdaļas trešajā minūtē Dānijas izlases uzbrucējs Jespers Jensens par uzbrukumu Latvijas valstsvienības vārtsargam Edgaram Masaļskim galvas un kakla rajonā saņēma 2+10 minūšu noraidījumu, bet vēl pēc pusotras minūtes uz noraidīto soliņu devās arī dāņu uzbrucējs Janiks Hansens.

Šajā vairākumā Latvijas izlase uzbruka ļoti aktīvi un varēja atklāt rezultātu, tomēr to izdarīt neļāva precīzi spēlējošais Andersens.

Pirmās trešdaļas astotajā minūtē šā mača teicamāko iespēju gūt vārtus neizmantoja Miks Indrašis, kurš bija nonācis Dānijas izlases vārtu priekšā, tomēr nespēja pārcelt ripu pāri Andersena kājsargam.

Arī spēles turpinājumā Latvijas izlases hokejisti turpināja piekopt aktīvu spēli pretinieku aizsardzības zonā, tomēr līdz precīzam noslēgumam pietrūka veiksme, bet mača 11.minūtē noraidījumu izpelnījās Kaspars Daugaviņš, kas nedaudz piebremzēja Latvijas izlases ofensīvu. Dānija vairākumā veica pāris metienus pa vārtiem, tomēr tos visus bez īpašām grūtībām atvairīja Masaļskis un rezultāts nemainījās.

Pirmās trešdaļas otrajā pusē cīņas gaita bija izlīdzinājusies, tomēr tā tik un tā ritēja ar nelielu Latvijas izlases pārsvaru, tomēr Andersens turpināja demonstrēt labu sniegumu, līdz ar to pēc nospēlētām 20 minūtēm nevienai komandai vārtus neizdevās gūt.

Šogad Latvijas izlase divreiz uzvarēja Dāniju Eiropas Izaicinājuma turnīra spēlēs Odensē ar 2:1 un Vojensā ar 4:1, taču pagājušajā gadā pasaules čempionātā Bratislavā piedzīvoja vienīgo zaudējumu pret dāņiem pasaules čempionātos vai olimpisko spēļu kvalifikācijā ar 2:3 pēcspēles metienos.

Otrā spēles daļa sākās līdzīgā cīņā un abas komandas apmainījās ar vairākiem bīstamiem uzbrukumiem, tomēr abi vārtsargi darbojās bez kļūdām, bet trešdaļas piektajā minūtē Latvija izniekoja teicamu iespēju atklāt rezultātu - Ronalda Ķēniņa metienu no tuvas distances Andersens atvairīja, bet ripa atlēca pie neviena nepiesegtā Ginta Meijas, taču viņš meta pāri vārtiem.

Jau savā atbildes uzbrukumā Dānijas izlasei izdevās atklāt rezultātu, kad Latvijas hokejisti zaudēja ripu vidējā zonā, bet Grēns ar spēcīgu un netveramu metienu vārtu augšējā stūrī noslēdza šo ātro pretuzbrukumu. Uzreiz pēc tam dāņi varēja gūt arī otros vārtus, taču teicami spēlēja Masaļskis, kurš pāris reizes izglāba Latviju no vārtu zaudējuma.

Otrās trešdaļas vidū Latvijas izlase nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas, tomēr dāņiem neizdevās realizēt nevienu no tiem, bet spēles 34.minūtē Madsens burtiski uzlēca virsū Masaļskim, par ko saņēma divu minūšu noradījumu. Šajā vairākumā Latvijas hokejisti veica vairākus labus metienus pa vārtiem, taču Andersens spēlēja nevainojami un neļāva sevi pārspēt.

Uzreiz pēc tam, kad komandas spēlēja vienādos sastāvos, Latvijas izlase zaudēja otros vārtus - Madsena pirmo metienu Masaļskis izklupienā ar grūtībām atvairīja, taču latviešiem neizdevās savākt atlēkušo ripu un Madsens to ieraidīja tukšajā vārtu stūrī.

Otrās trešdaļas izskaņā Latvijas izlase izveidoja nelielu ofensīvu pie Dānijas vārtiem, taču pārspēt veiksmīgi spēlējošo Andersenu neizdevās, un pirms trešās trešdaļas Latvija zaudēja ar 0:2.

Latvija - Dānija 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Mortens Grīns (Niklas Hards, 24:48), 2:0 Mortens Madsens (Ellers, 35:23).

Metieni: 35 - 28

Soda minūtes: 10 - 4

Spēlē pret Dāniju Latvijas hokejisti pirmo reizi Stokholmā laukumā dosies sarkanajos kreklos. Galvenie tiesneši būs vācietis Larss Brigelmans, kurš tiesāja arī spēlē pret Norvēģiju, un krievs Vjačeslavs Bulanovs, kurš strādāja spēlē pret Čehiju.

Starptautiskās hokeja federācijas rangā Dānija pagaidām ir 12. vietā - vienu augstāk nekā Latvija.

Pēdējo grupu turnīra maču Latvija aizvadīs otrdien pret mājiniekiem Zviedriju.

Latvijas izlase pirmajā spēlē zaudēja Krievijai (2:5), pēc tam uzvarēja Vāciju (3:2) un Itāliju (5:0), ceturtdien zaudēja Čehijai (1:3), sestdien Norvēģijai (0:3) un noslīdēja grupā uz piekto vietu.

Dānija zaudēja Čehijai (0:2), Itālijai (3:4 pagarinājumā), Zviedrijai (4:6), Krievijai (1:3) un Vācijai (1:2).

Latvijas hokeja izlases sastāvs mačam ar Dāniju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Hantimansijskas «Jugra», KHL), Māris Jučers (Rīgas «Dinamo»).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, (visi Rīgas «Dinamo»), Georgijs Pujacs (Omskas apgabala «Avangard», KHL), Oskars Bārtulis (Filadelfijas «Flyers»).

Uzbrucēji: Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Gints Meija, Mārtiņš Cipulis, Andris Džeriņš, Juris Štāls (visi Rīgas «Dinamo»), Miks Indrašis (HK «Rīga»), Armands Bērziņš («Junostj», Baltkrievija), Kaspars Saulietis («Neman», Baltkrievija), Kaspars Daugaviņš (Otavas «Senators», NHL), Aleksejs Širokovs, Koba Jass (abi «Kazzinc-Torpedo», Kazahstāna).

Komentāri (952)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu