Vaiņodes lidlaukā triumfē Eglīte un Tihonovs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vaiņodes lidlaukā aizvadīts Latvijas drifta čempionāta 2. posms, Latvian Drift Cup 3. posms un Latvijas dragreisa čempionāta 2. posms. Pro driftā uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Jānis Eglīte, toties street driftā Raimonds Tihonovs, TVNET pavēstīja sacensību preses pārstāve Sanita Pelēķe.

Pirmo reizi šie trīs čempionāti notika kopā vienā pasākumā, vienā norises vietā. Pro driftā uz starta stājās 10 dalībnieki, toties Street driftā 41 dalībnieks.

Pro driftā trešo vietu izcīnīja pirmā posma uzvarētājs Ervīns Ērglis. Par pirmo vietu šajā posmā cīnījās Kristaps Blušs un Jānis Eglīte. Kristapam nācās piekāpties un priecāties par otro vietu, jo godpilno pirmo vietu izcīnīja Jānis Eglīte.

Jānis Eglīte: "Viss tika izdarīts kā nākas, bija pareiza arī riepu izvēle. Pirmā cīņa ar Lambertu bija vieglāka, otrajā braucienā jau vajadzēja cīnīties ar Ērgli. Līdz šim viņu biju uzvarējis tikai vienu reizi. Šoreiz biju gatavojies, tāpēc likumsakarīgi, ka uzvarēju. Tālāk nācās cīnīties ar Blušu. Pirmajā braucienā viņš kļūdījās, pēc tam arī otrajā. Es darīju visu, lai uzvarētu. Jāatzīst, cīņas nebija no tām vieglākajām!"

Pro drifta kopvērtējumā šobrīd Ervīns Ērglis un Kristaps Blušs dala pirmo vietu ar vienādu 56 punktu skaitu. Aiz viņiem ar 52 punktiem ierindojies šā posma uzvarētājs Jānis Eglīte.

Street klasē A grupā uzvaras laurus plūca Raimonds Tihonovs ar Nissan 200sx automašīnu. Aiz Raimonda otrajā vietā ar tādu pašu automašīnu Edijs Ļaksa, bet trešais Jevgeņijs Kuprijanovs ar BMW 325.

Foto: Ritikoff Fjodor

Street klasē B grupā uzvarēja Jānis Strods ar BMW 325. Otrais Ingemārs Jēkabsons ar Ford Mustang, bet trešais Vladislavs Bergmanis, sēžot pie stūres BMW 318 markas automobilim.

Pēc Latvian Drift Cup 3. posma kopvērtējums izskatās, lūk, šādi - pirmajā vietā ar 56 punktiem ierindojas Jevgeņijs Kuprijanovs, aiz viņa ar 52 punktiem Elvijs Ķezis, bet trešajā vietā ar 46 punktiem Edijs Ļaksa.

Dragreisa cīņā A klasē ātrākais Agris Sārnis, B klasē Artjoms Kočlamazašvili, C klasē Vitālijs Koloss, D klasē Ilmārs Zausajevs, G klasē Krista Eriņa, H klasē Rūdolfs Stūris.

Nākamais Latvijas drifta čempionāta 3. posms notiks 14. augustā Biķerniekos. Latvian Drift Cup 4. posms 21. augustā Rīgā. Latvijas Dragreisa čempionāta 3. posms 28. augustā Biķerniekos.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu