Olimpiskajā dienā piedalīsies 52 000 izglītības iestāžu audzēkņi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) apkopojusi iesniegtos pieteikumus Olimpiskās dienas organizēšanai, kas apstiprina prognozēto dalībnieku skaita un norises vietu pieaugumu Olimpiskās dienas norisei 28.septembrī.

Pēc pagājušajā gadā veiksmīgi aizvadītās Olimpiskās dienas šogad pasākums tiks organizēts jau 71 vietā un tajā piedalīsies vairāk nekā 52 444 izglītības iestāžu audzēkņi.

Pērn pasākums risinājās 48 vietās un tajā piedalījās gandrīz 40 tūkstoši dalībnieku. Olimpiskā diena sākās ar vēl nebijušu notikumu – radio SWH tiešraidē translētu rīta vingrošanu, kurā vienlaikus vingroja visi pasākuma dalībnieki.

Šogad pasākuma norises formātā būtiskas izmaiņas netiek plānotas. Vienlaicīgi visās Latvijas Olimpiskās dienas norises vietās pasākums sāksies ar Olimpisko rīta vingrošanu radio SWH ēterā, kuras mērķis ir Olimpiskās dienas dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm.

«Šogad vingrojumu komplekss būs garāks. Pagājušajā gadā gūtā pieredze rāda, ka vingrojumu komplekss no piecām minūtēm jāpagarina vismaz līdz astoņām. Tāpēc Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas Vingrošanas katedras docente Inese Ļubinska kopā ar septiņiem sporta skolotājiem no visas Latvijas pie šā darba rūpīgi strādā,» stāsta LOK viceprezidents Žoržs Tikmers. «Jau augustā jaunais vingrojumu komplekss būs skatāms un apgūstams LOK mājas lapā Olimpiāde.lv.»

Izglītības iestāžu audzēkņi piedalīsies arī stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidos un fotogrāfijās iemūžinās Olimpiskos apļus pasākuma norises vietās.

«Pirmo reizi notiks domrakstu konkurss par tēmu Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti,» informē Tikmers. «Vienlaikus katrā vietā notiks fotokonkurss, kura gaitā pasākuma dalībniekiem jāsastājas piecu olimpisko apļu formā un tie jānofotografē. Savukārt pirmsskolas un sākumskolas bērni turpinās zīmēt Latvijas sportistus Olimpiskajās spēlēs Londonā.»

Papildus vienojošajiem pasākumiem organizētāji Olimpiskās dienas norises vietās izstrādās individuālo pasākuma programmu, lai plašāk popularizētu Olimpiskos sporta veidus un Olimpiskās idejas. Ikvienam būs iespēja pārbaudīt savus spēkus dažādos Olimpiskās dienas pasākumos un sacensībās, satiekot olimpiešus un piedaloties olimpiskās vēstures un tradīciju izziņas procesā.

Olimpiskās dienas pasākumi būs bez maksas. Turklāt visiem Olimpiskās dienas apmeklētājiem pasniegs SOK piemiņas diplomu un piemiņas veltes, bet labākajiem un atraktīvākajiem dienas dalībniekiem būs īpaši sarūpētas un arī vērtīgas pārsteiguma balvas. Tā, piemēram, a/s «Latvijas valsts meži» radošo konkursu uzvarētājiem dāvinās Apple planšetdatorus, bet 2000 bērnu no Olimpiskās dienas uzvarētājkomandām saņems speciālo ielūgumu «Arēnā Rīga» noskatīties Rīgas «Dinamo» spēli ar kādu no KHL hokeja klubiem.

«Olimpiskā diena 2012» notiks Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Limbažos, Priekuļos, Valmierā, Ventspilī, kā arī Salaspilī, Mārupē, Kuldīgā, Tukumā un citās vietās visā Latvijā.

Ar Olimpiskās dienas sarīkošanas nolikumu var iepazīties LOK mājas lapā www.olimpiade.lv .

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu