MINI atklāj savu visātrāko modeli (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

MINI festivālā Francijā pirmo reizi publikas priekšā uzstājies britu zīmola visu laiku spēcīgākais un ātrākais modelis MINI John Cooper Works GP.

Kamēr inženieri turpina trešās paaudzes MINI izstrādi, autoražotājs ierobežotā skaitā (2000 vienību) izlaidīs līdz šim karstāko un ātrāko modeli. Divvietīgā auto dzinēja tehniskie parametri netiek atklāti, bet par tā veiktspēju liecina sniegums Nirburgringas Nordšleifē.

MINI norāda, ka John Cooper Works GP 20 kilometrus garo trasi veic 8 minūtēs un 23 sekundēs, kas ir par gandrīz 19 sekundēm ātrāk nekā 211 zirgspēkus spēcīgais MINI Cooper S ar John Cooper Works paketi. Šā auto rezultāts zaļajā ellē – 8 minūtes un 41 sekunde.

Foto: MINI

Britu Autocar lēš, ka MINI John Cooper Works GP aizvien ir uzstādīts 1,6 litru turbo motors, taču tā jauda pēc vadības bloka pārprogrammēšanas varētu būt 220 līdz 230 zirgspēku robežās.

Paralēli tam auto ir ieguvis regulējamu sporta balstiekārtu, kā arī smagiem darba apstākļiem piemērotas bremzes. Tāpat auto ir optimizēta virsbūves aerodinamika ar «gludāku» degungalu, nosegtu apakšu un aerodinamisko difuzoru aizmugurē.

Arī vizuāli auto atšķiras no pārējiem (arī jaudīgākajiem MINI), jo tam ir jauna dizaina bamperi, sliekšņu uzlikas, un spoilers uz jumta malas. Piedevām auto būs īpaša pērkonpelēka (Thunder Grey Metallic) virsbūves krāsa.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu