Līgas Purmales personālizstāde «Flashback»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Rīgas Galerija

Rīgas Galerijā no 17. maija būs apskatāma Līgas Purmales personālizstāde FLASHBACK / ATSKATS, informē galerijas pārstāvji.

Autore strādājusi pie vienpadsmit daudzfigūru kompozīcijām kopš 2009. gada. Izstādē caur personīgām atmiņām māksliniece analizē Latvijas vēsturiskās kolīzijas un liktenīgus notikumus, kas mainīja vēstures gaitu šajā reģionā.

[b:]Līga Purmale (dz. 1948) latviešu mākslā spoži ienāca 20. gadsimta 70. gadu vidū. Mākslinieces dzīvesstils un radošā darbība uzspridzināja tālaika sabiedrībā ierastos kanonus. Viņas dzīve un māksla bija spilgts kontrkultūras paraugs.

Līgu Purmali pamatoti var uzskatīt par vienu no fotoreālisma principu pamatlicējiem latviešu glezniecībā.

Izstāde 1974. gadā skaidri noformulēja autores centienus glezniecībā pietuvoties tādai realitātes pakāpei, kas ir vairāk nekā precīza fotogrāfija.

Kopjot un attīstot fotoreālisma principus, Līga Purmale tagad ir nonākusi līdz individuālam izteiksmes stilam un radījusi savu ainavas koncepciju. Māksliniecei piemīt spēja transformēt realitāti, bagātinot to ar visdažādākajiem efektiem.

Gleznieciski smalkie dabas ainavu un pilsētas skatu «portretējumi», izsvērtās krāsu un gaismēnu kompozīcijas Līgu Purmali raksturo kā vienu no spēcīgākajiem savas paaudzes glezniecības meistariem.

2009. gadā Līga Purmale ar darbu City Tour I tika iekļauta Sovereign European Art Prize 2009-2010 nominantu īsajā sarakstā.

Autores darbs Saturday Night Movie 2009. gadā tika pārdots starptautiskā izsoļu nama «Sotheby`s» izsolē.

Darbi publiskās kolekcijās:

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīga, Latvija,

Valsts Tretjakova galerija, Maskava, Krievijas Federācija,

Jane Voorhees Zimmerli Art Museum, Rugers University, ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu