Daugaviņš: Aizmirsām, ka jāspēlē hokejs (54)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta (PČ) sestdienas spēlē (0:3) pret Norvēģijas izlasi bija aizmirsusi, ka galvenais uzdevums ir spēlēt hokeju, nevis kauties, sarunā pēc cīņas TVNET atklāja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Nebija gatavi cīņai

«Galvā pēc šādas spēles nekā laba nav, jo mūsu cerības tikt ceturtdaļfinālā ir krietni sarukušas. Nekad nevajag padoties. Uzskatu, ka nebijām gatavi cīņai. Varbūt bijām gatavi spēka spēlei, bet viņi bija ļoti disciplinēti un nepadevās provokācijām. Pats arī mēģināju izprovocēt Norvēģijas izlases kapteini Ūli Kristianu Tolefsenu, taču beigās pats dabūju divīti,» skaidroja Daugaviņš.

Spēkus tērēja nevietā

«Mača zīmējumu sākām pildīt tikai trešajā trešdaļā, kad Norvēģija sāka spēlēt aizsardzības hokeju,» atzina Daugaviņš. «Pirmās čempionāta četras cīņas mēs pretinieku zonā kapājām, bet šodien tas neizdevās. Arī vārtu gūšanas iespējas mēs neizveidojām, jo tērējām spēkus, kur nevajadzētu.»

Aizmirsa, ka jāspēlē hokejs

«Vajadzēja spēlēt līdzīgi kā pret čehiem, iet virsū un neatļaut viņiem sākt uzbrukumus. Šodien Norvēģija nocīnījās šādā stilā. Nemākam mēs spēlēt pret komandu, kas piekopj Ziemeļamerikas stilu. Darījām arī daudzas labas lietas, taču aizmirsām pašu galveno, spēlēt hokeju,» sacīja Daugaviņš.

«Ar spēkiem viss bija kārtībā. Šodien bija kaut, kas pa vidu starp hokeju un boksu,» piebilda Latvijas uzbrucējs.

Nākamo spēli (6.) pasaules čempionātā Latvijas izlase aizvadīs pirmdien, tiekoties ar Dānijas valstsvienību, bet pirmās kārtas pēdējā cīņā Latvija otrdien spēkosies ar spēcīgo Zviedriju.

Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Astotnieka pēdējā komanda izkritīs no elites divīzijas, bet komandām piektajā, sestajā un septītajā vietā turnīrs būs beidzies. PČ Helsinkos un Stokholmā risināsies līdz 20.maijam.

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu