Latvijas izlasei bezierunu zaudējums pret Norvēģijas hokejistiem (1011)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaudējumu pasaules čempionāta (PČ) piektajā spēlē Stokholmā sestdien piedzīvoja Latvijas hokeja izlase, kas «Ericsson Globe» ledus arēnā ar rezultātu 0:3 atzina Norvēģijas valstsvienības pārākumu. Ar šo zaudējumu Latvijas komanda sarežģīja savas izredzes kvalificēties ceturtdaļfinālam.

(Papildināts viss teksts.)

Spēli abas komandas sāka ātrā tempā, tomēr reālu vārtu gūšanas momentu nebija ne pie vieniem vārtiem, bet cīņas turpinājumā Norvēģija pakāpeniski pārņēma iniciatīvu savās rokās un veica vairākus metienus pa pretinieku vārtiem, tomēr Latvijas izlases vārtos bez kļūdām darbojās Edgars Masaļskis.

Zīmīgi, ka pirmajās astoņās spēles minūtēs Latvijas hokejisti neizdarīja nevienu metienu pa norvēģu vārtiem.

Arī turpinājumā neliels pārsvars bija Norvēģijai, bet Latvijas izlase centās spēlēt pretuzbrukumus, un vienā no tiem pirmās trešdaļas 13.minūtē pēc Ginta Meijas spēcīga metiena ripa trāpīja pa stabiņu, tomēr nešķērsoja vārtu līniju un šis vārtu guvums netika ieskaitīts.

Uzreiz pēc tam Kaspars Saulietis saķērās ar Mariusu Holtetu, par ko abi karstgalvji tika noraidīti uz divām minūtēm, bet vēl pēc mirkļa Latvija kuriozā veidā zaudēja vārtus - pēc Holesa viegla uzmetiena ripa atsitās pret Rodrigo Laviņa nūju un ieslīdēja vārtos.

Pēc zaudētajiem vārtiem Latvijas izlases hokejistiem gandrīz minūti bija iespēja spēlēt četratā pret trim pretiniekiem, un šādā situācijā Latvija bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai, tomēr teicami spēlēja Norvēģijas izlases vārtsargs Lāšs Heugens un rezultāts nemainījās.

Trīs minūtes pirms pirmās spēles daļas beigām uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Andris Džeriņš, kurš izlaida iepriekšējos trīs Latvijas izlases mačus, un šajā vairākumā Norvēģija ļoti bīstami uzbruka un varēja dubultot pārsvaru, taču lieliski spēlēja Masaļskis, kurš vairākas reizes glāba Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma.

Otrās trešdaļas sākumā Norvēģija izveidoja vēl pāris labus uzbrukumus, tomēr tie visi noslēdzās bez gūtajiem vārtiem, bet turpinājumā mača iniciatīva pamazām sāka pāriet Latvijas izlases rokās un otrās trešdaļas piektajā minūtē Georgijs Pujacs trāpīja pa vārtu stabu.

Brīdi vēlāk Norvēģijas izlase dubultoja savu pārsvaru, kad pēc Matsa Trīga metiena no zilās līnijas ripa veiksmīgi atsitās pret Martinsena kāju un pēc rikošeta ielidoja Masaļska sargātajos vārtos.

Spēles 29.minūtē noraidījumu izpelnījās Saulietis, tomēr šajā vairākumā Norvēģija neko bīstamu nespēja izveidot un rezultāts nemainījās. Otrās trešdaļas 13.minūtē mazākumā aizstāvēties nācās jau norvēģiem, taču arī Latvijai nebija daudz iespēju realizēt vairākumu.

Vienādos sastāvos komandas paspēja nospēlēt vien pāris minūtes, jo mača 36.minūtē par uzbrukumu pretiniekam galvas un kakla rajonā 2+10 minūšu noraidījumu saņēma Armands Bērziņš.

Šo vairākumu Norvēģijai neizdevās realizēt, bet minūti un 15 sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Latvijas izlases hokejisti kļūdījās savā aizsardzības zonā, par ko saņēma bargu sodu - Tūresens ar neatvairāmu metienu trešo reizi lika kapitulēt Masaļskim.

Pašās otrās trešdaļas beigām nepatīkamu savainojumu guva Miķelis Rēdlihs, kuram ripa trāpīja pa seju - Latvijas izlases uzbrucējs uzreiz devās uz ģērbtuvēm.

Trešo trešdaļu Latvija sāka mazākumā, jo pašā otrās spēles daļas izskaņā par sitienu pretiniekam ar nūju uz divām minūtēm tika noraidīts Kaspars Daugaviņš. Vairākumā Norvēģijas izlases hokejistiem nebija iespēju gūt vārtus, bet turpinājumā cīņas gaita kļuva mierīgāka un bīstamu momentu nebija ne pie vieniem vārtiem.

Trešās trešdaļas piektajā minūtē Norvēģija izveidoja labu pretuzbrukumu un gandrīz guva ceturtos vārtus. Pēc Holesa metiena ripa pamanījās atsisties pret abiem vārtu stabiņiem, tomēr vārtos neieslīdēja, bet atkārtotu norvēģu hokejista metienu atvairīja Masaļskis.

Mača turpinājumā Norvēģijas izlase cīņu novirzīja Latvijas valstsvienības aizsardzības zonā, tādā veidā neļaujot latviešiem izvērsties uzbrukumā, bet mača 49.minūtē uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Oskars Cibuļskis.

Šajā vairākumā Norvēģijas izlase nespēlēja pietiekami aktīvi un Masaļskim nebija daudz darba, bet piecas minūtes pirms cīņas beigām iespēja realizēt vairākumu un gūt kaut vienus vārtus radās Latvijai. Tomēr arī šajā vairākumā ļoti bīstamu momentu pie Heugena vārtiem nebija un rezultāts nemainījās.

Atlikušajās mača minūtēs komandas spēlēja mierīgi un īpaši necentās apdraudēt vārtus, līdz ar to Norvēģijai izdevās nosargāt uzvaru, bet Latvijas izlases hokejistiem nācās samierināties ar nepatīkamu zaudējumu.

Heugens cīņas gaitā atvairīja visus 25 pretinieku metienus un pelnīti tika atzīts par spēles labāko spēlētāju Norvēģijas izlasē.

Savukārt Latvijas valstsvienībā par mača labāko spēlētāju kļuva Krišjānis Rēdlihs.

Latvija - Norvēģija 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Vārtu guvēji: 1:0 Jūnass Holess (12:43), 2:0 Mats Trīgs (Āsks) (25:54), 3:0 Patriks Tūresens (Hansens, Skrūders) (38:43).

Metieni: 25 - 30

Soda minūtes: 22 - 8

Pēdējo no mačiem Latvija aizvadīja ceturtdien, kur agresīvā cīņā ar 1:3 piekāpās Čehijas izlasei. Rezultāts līdz pat spēles 54. minūtei bija neizšķirts 1:1, bet trešās trešdaļas izskaņā Latvija ielaida divus vārtus, piedzīvojot otro neveiksmi turnīrā.

Ķēniņam savainojums, Bārtulim diskvalifikācija

Spēlē pret Norvēģijas izlasi nevarēja palīdzēt jaunais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš mačā pret Čehiju guva salīdzinoši nopietnu muguras savainojumu. Viņa vietā trešajā maiņā spēlēja Kaspars Saulietis, bet ceturtajā uzbrucēju virknējumā cīnījās Andris Džeriņš, kurš izlaida iepriekšējās trīs cīņas.

Tāpat nepiedalījās aizsargs Oskars Bārtulis, kam par spēka paņēmienu pret čehu hokejistu Tomāšu Mojzišu ceturtdienas spēlē piesprieda viena mača diskvalifikācija.

Grupas turnīra turpinājumā Latvijai vēl būs jāspēlē 14.maijā ar Dāniju (plkst. 17.15) un 15.maijā ar Zviedriju (plkst. 21.15).

Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā. Astotnieka pēdējā komanda izkritīs no elites divīzijas, bet komandām piektajā, sestajā un septītajā vietā turnīrs būs beidzies. PČ Helsinkos un Stokholmā risināsies līdz 20.maijam.

Latvijas hokeja izlases sastāvs mačam ar Norvēģiju

Vārtsargi: Edgars Masaļskis (Hantimansijskas «Jugra», KHL), Māris Jučers (Rīgas «Dinamo»).

Aizsargi: Guntis Galviņš, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis, Kristaps Sotnieks, Rodrigo Laviņš, Jānis Andersons (visi Rīgas «Dinamo»), Georgijs Pujacs (Omskas apgabala «Avangard», KHL).

Uzbrucēji: Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts, Gints Meija, Mārtiņš Cipulis, Andris Džeriņš, Juris Štāls (visi Rīgas «Dinamo»), Miks Indrašis (HK «Rīga»), Armands Bērziņš («Junostj», Baltkrievija), Kaspars Saulietis («Neman», Baltkrievija), Kaspars Daugaviņš (Otavas «Senators», NHL), Aleksejs Širokovs, Koba Jass (abi «Kazzinc-Torpedo», Kazahstāna).

Komentāri (1011)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu