Datorologs aicina uz E-veselības dienu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šodien notiekošo Eiropas Savienības (ES) dārza svētku laikā Vērmanes dārzā darbosies «datorologs», pie kura būs iespējams pārbaudīt, vai portatīvie datori nav inficēti ar kaitīgu programmatūru, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas «CERT.LV» pārstāvis Ansis Bogustovs.

«Datorologs» jeb «CERT.LV» eksperts būs pieejams no plkst.12 līdz plkst.16 «Digitālās Eiropas» teltī kopā ar portāla «www.latvija.lv», akcijas «Pieslēdzies, Latvija!», kā arī e-paraksta izplatītāja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) pārstāvjiem.

Eksperts ar īpašu programmatūru pārbaudīs, vai iedzīvotāja portatīvais dators nav inficēts, un sniegs padomu, kā novērst infekciju un likvidēt ieperināto ļaundabīgo programmatūru.

«»Datorologs« nereklamē neviena konkrēta ražotāja izstrādātās antivīrusu programmas. »Datorologs« nepārbauda jūsu datora programmu legālo izcelsmi un neuzņemas atbildību, ja esat uzstādījis nelegālu saturu savā datorā,» teikts paziņojumā medijiem.

Šī ir otrā «CERT.LV» akcija ar «datorologa» konsultācijām. Pirmo reizi šādas bezmaksas datoru pārbaudes notika marta beigās ES «e-prasmju» nedēļas laikā. Kopumā «datorologu» apmeklēja vairāk nekā 50 personas, un vairākos datoros atklātas ļoti smagas datoru infekcijas.

«CERT.LV» paziņojumā iesaka pirms «datorologa» apmeklējuma pārbaudīt datora veselību, apmeklējot portālu «www.esidross.lv». Gadījumā, ja datora IP adrese ir inficēto adrešu sarakstā, parādīsies sarkans brīdinājums.

«CERT.LV» darbojas kopš 2011.gada 1.februāra un ir atbildīga par informācijas tehnoloģiju drošības veicināšanu Latvijā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu