Taksometru sesiju otro sezonu atklāj «Gaujarts» (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Iedvesmojoties no vairākām ārvalstu mūzikas mīļu iniciatīvām – «Black Cab Sessions» Lielbritānijā, Vensāna Mūna (Vincent Moon) «La Blogoteque» ekskursijām pilsētvidē un citām, arī Rīgā turpinās «Taksometru sesijas» jeb izbraucieni ar pilsētas taksometru un muzicēšana vienlaikus. Taksometru sesiju otro sezonu atklāj alternatīvās estrādes orķestris «Gaujarts».

Siltais pavasara laiks nāk par labu zāles augšanai un alus dzeršanai. Tas nācis par labu arī Taksometru sesijām, kas, sagaidījušas laiku, kad neatskaņojas stīgu instrumenti, atklāj savu otro sezonu.

Taksometrā muzicēt šogad pirmais kāpj Gaujarts.

Gaujarts - Nešūpuļdziesma

«Kādā aukstā vēlas ziemas vai ļoti agra pavasara vakarā trijatā saspiedāmies taksī un nospēlējām vienu dziesmu. Pēc dziesmas beigām pacēlu acis un kādu brīdi nevarēju saprast, kur atrodamies. Parasti, braucot ar auto, tu seko līdzi tam, kur esi, bet spēlējot tas kļūst otršķirīgi: pārvietošanās notiek dziesmā, nevis telpā. Interesanti, ka filmēts tiek vienu reizi - kā sanāk, tā sanāk. Nekas netiek pārfilmēts. Mums sanāca tā. Paldies Marekam par ideju, Emīlam par filmēšanu un Verneram par skaņu,» komentē «Gaujarta» solists Edgars Mākens.

Video - Emīls Skrīvelis.

Taksometru sesijas

«Taksometru sesijas» skatāmas video vietnēs «Vimeo» un «Youtube».

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu