"Telšu pilsētiņas" aktīvisti gatavi atsākt dzīvošanu pie valdības nama (96)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējais "telšu pilsētiņas" iemītnieks Juris Lapšinskis ir gatavs atsākt dzīvošanu teltī iepretim valdības ēkai. Šādu gatavību pauž arī viņa atbalstītājs Mihails.

Šorīt ap plkst.9 bijušās "telšu pilsētiņas" vietā sākās akcija, kuras mērķis, pēc Lapšinska teiktā, esot panākt, lai cilvēkiem Latvijā ir laba dzīve un lai vecāka gadagājuma ļaudīm šeit nebūtu jāmokās.

Kā piebilda Mihails, akcijas dalībnieki grib panākt, lai Latvijas iedzīvotājiem nebūtu jābrauc strādāt uz ārzemēm.

Bez Lapšinska un Mihaila iepretim valdības ēkai protestē kāda krievvalodīga pensijas vecuma kundze, kura cīnās par pensionāru tiesībām uz dzīvokļiem.

Tāpat notikuma vietā pulcējušies arī daži citi "telšu pilsētiņas" atbalstītāji, taču kopējais akcijas dalībnieku skaits nav lielāks par desmit.

Īsi pirms plkst.9 iepretim valdības ēkai tika uzstādīta neliela sudrabkrāsas telts. Kā pastāstīja Lapšinskis, to esot sarūpējis kāds "telšu pilsētiņas" atbalstītājs. Savukārt telts, kurā līdz naktij uz sestdienu dzīvoja pats Lapšinskis, esot pazudusi.

Naktī uz 24.jūliju ap plkst.2 pie Lapšinska esot ieradušies pašvaldības policisti, kuri noformējuši viņam protokolu par "nelegālu nakšņošanu" Rīgas centrā. Pēc tam Lapšinskis, pēc paša teiktā, esot aizvests uz bezpajumtnieku patversmi Maskavas ielā. Lai gan policijas darbinieki esot solījušies viņa telti apsargāt, no rīta tā vairs neesot bijusi iepretim Ministru kabineta ēkai, norādīja Lapšinskis, piebilstot, ka kopā ar telti pazuduši arī guļammaisi, apavi, trauki un dažādi papīri.

Kā  norādīja Mihails, arī viņš pēdējā laikā esot mēdzis nakšņot "telšu pilsētiņā", taču naktī uz sestdienu viņš tur neesot bijis. Tagad Mihails ir gatavs turpināt uzturēties "telšu pilsētiņā", taču viņam pagaidām neesot telts.

Akcija iepretim Ministru kabinetam šorīt norisinās mierīgi. Ap plkst.9 no valdības ēkas iznāca kāds policijas darbinieks, kurš noskaidroja Lapšinska personību un pajautāja vīrietim, cik ilgi viņš gatavs cīnīties. Kad Lapšinskis atbildēja, ka gatavs cīnīties "līdz galam", policijas darbinieks novēlēja viņam veiksmi un devās iekšā valdības ēkā.

Jau ziņots, ka naktī no 23. uz 24.jūliju Rīgas Pašvaldības policija (RPP) aizvākusi "telšu pilsētiņu", kas vairākus mēnešus atradās iepretim Ministru kabineta ēkai.

Komentāri (96)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu