Igijs Pops vairs nesadarbosies ar ierakstu kompānijām (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pankmūzikas celmlauža Igija Popa (Iggy Pop) jauno albumu, kas lielākoties sastāv no franču dziesmu kaverversijām, mūziķis piedāvā iegādāties internetā, apejot skeptiski noskaņotās ierakstu kompānijas. «Viņi gribētu, lai tā vietā ierakstu roka albumu ar populāru panku kaverversijām. Es negribēju to darīt,» trešdien preses konferencē sacīja 65 gadus vecais mūziķis. «Ko labu gan man jebkad izdarījusi ierakstu kompānija? Tikai pazemojusi, mocījusi un apspiedusi.»

Popa jaunais albums «Apres» ir otrais franču mākslas ietekmētais ieraksts pēc 2009.gada «Preliminaires», kura iedvesmas avots bija franču rakstnieka Mišela Velbeka romāns «La Possibilité d'une Ile» («Varbūt ir sala»).

Kaut arī jauno albumu Pops ierakstīja pats, līgums ar ierakstu kompāniju «Virgin EMI» noteica, ka viņam tas vispirms jāpiedāvā uzņēmumam.

«Viņi to negribēja,» atklāja mūziķis.

«Viņi neuzskatīja, ka varētu ar to nopelnīt vai ka maniem faniem tas patiks.

Tā ir ļoti saprātīgu cilvēku ļoti saprātīga attieksme. Taču es tāds neesmu.»

Tāpēc Pops piedāvā iegādāties albumu CD formātā franču mājaslapā «vente-privee.com», savukārt tā digitālā versija pieejama vairākās lejupielādes platformās internetā.

Lai arī dziedātājs, visticamāk, sadarbosies ar ierakstu kompāniju ar atkalapvienojušos 60. un 70. gadu grupu «Stooges», viņš sacīja, ka savas solokarjeras laikā vairs neatgriezīsies pie mūzikas kompānijām.

«Man vienmēr klājies grūti lielajā mūzikas biznesā,» viņš joko. «Mani izmet no katras ierakstu kompānijas.»

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu