Latvijas U-20 basketbolistes pusfinālā piekāpjas Spānijai (18)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdien Latvijā notiekošajā Eiropas U-20 sieviešu basketbola čempionāta pusfināla spēlē Latvija ar 52:56 piekāpās Spānijas izlasei. Mačā par trešo vietu svētdien plkst.18.30 Latvijas jaunietes cīnīsies ar Franciju.

Pirmajā ceturtdaļā, pateicoties Anetes Šteinbergas un Anetes Klinstones rezultatīvajai spēlei latvietēm izdevās iekrāt 9 punktu pārsvaru (17:8).

Savukārt otrajās desmit minūtēs Spānijas basketbolistēm izdevās uzlabot rezultativitāti un ierobežot pretinieču līderes, kas atpūtā ļāva viņām doties ar minimālu deficītu (23:24).

Pēc pārtraukuma čempionāta saimnieces ar agresīvu aizsardzību un vairākiem veiksmīgiem uzbrukumiem atkārtoti spēja iekrāt vērā ņemamu pārsvaru – 41:32.

Ceturtajā ceturtdaļā cīņa ritēja līdzīgi un četras minūtes līdz pamatlaika beigām spānietes panāca neizšķirtu (46:46). Atlikušajā laikā nedaudz veiksmīgāk nospēlēja Spānijas izlase, kas nodrošināja vietu finālā.

Zaudētāju rindās Šteinberga izcēlās ar 16 punktiem, savukārt Sabīne Niedola pievienoja 14 punktus un 11 bumbas zem groziem.

Otrajā pusfināla spēlē Krievija ar 81:65 pārliecinoši pieveica Franciju.

Finālā savā starpā tiksies Krievija ar Spāniju, bet cīņā par trešo vietu Francija spēlēs ar Latviju.

Atgādinām, ka B apakšgrupas pirmajā spēlē Latvija ar 87:41 sagrāva Zviedriju, otrajā mačā ar 74:79 pagarinājumā piekāpās Krievijai, savukārt pēc tam ar 90:61 pārspēja Ukrainas vienaudzes un iekļuva turnīra otrajā posmā, kurā 12 komandas tika sadalītas divās grupās (E un F).

E grupā Latvija vispirms ar 63:49 uzvarēja Poliju, bet pēc tam ar 70:67 spraigā mačā pārspēja Franciju.  Savukārt grupas pēdējā spēlē ar 71:60 pieveica Nīderlandi.

Ceturtdaļfinālā latvietes spraigā mačā ar 64:57 uzvarēja Turciju.

Latvijas U-20 sieviešu izlase Eiropas čempionātā: Sabīne Niedola, Anna Gailīte, Anete Klintsone, Arta Strupoviča, Liene Priede, Linda Rubene, Karlīne Nīmane, Anete Čunda, Laura Puriņa, Ieva Krastiņa, Anete Šteinberga, Kristīne Vītola.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu