Saulietis: Čehu NHL zvaigznes vajadzēja nolikt pie vietas (4)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Saulietis, kurš spēlē saķērās ar vienu no lielākajām Čehijas hokeja valstsvienības zvaigznēm Milanu Mihaleku, pēc cīņas atzina, ka viņu maiņai bijis tāds uzdevums, pret čehu līderiem spēlēt asi.

«Čehi ir čehi, viņi prot arī patēlot, provocēt, taču uzskatu, ka mēs labi stājāmies pretī un devām cienīgu pretsparu. Viņiem bija NHL spēlētāji, kurus mēģinājām izsist no līdzsvara. Čehu NHL spēlētājiem nepatīk spēka spēle, to mums arī treneris teica, vajadzēja viņus izsist no līdzsvara. Mēģinājām to darīt - mēs, ceturtā maiņa, esam enerģijas maiņa, un tas bija mūsu uzdevums,» spēles aso gaitu komentēja Saulietis.

Par savu saķeršanos ar Mihaleku viņš sacīja, ka pretinieks ļoti ātri uzvilcies, tāpēc sanākusi lielāka grūstīšanās. «Viņš kaut kā baigi nopietni visu uzreiz uztvēra, un es arī mazliet sadusmojos tāpēc arī sākās tas nelielais burziņš,» piebilda Saulietis, kurš čehu hokejistu meistarīgi noguldīja uz ledus, taču pašam tajā epizodē tika pārplēsta kakla ķēdīte.

Savukārt, runājot par spēli, uzbrucējs atzina, ka pietrūcis veiksmes, kā arī pēdējās desmit minūtēs nevajadzējis sākt spēlēt aizsardzības hokeju.

«Nebija veiksmes mums, jo momenti bija. Kasparam Daugaviņam bija iespējas, arī mūsu maiņai. Mēs pēdējās desmit minūtēs mazliet izslēdzāmies no spēles, par daudz ierakāmies aizsardzībā, sākām spēlēt baigo aizsardzības hokeju. Savukārt čehi atstāja vienu spēlētāju augšā, izstiepa un mēģināja izspēlēt. Mazliet izslēdzāmies no sava spēles plāna,» uzskata Saulietis.

Zaudējuma iemesls nav nogurums, drīzāk noraidījumi saraustījuši spēli. «Protams, arī tie momenti, kurus paši neizmantojām. Pirms pirmā ielaistā gola izdevība bija Miķelim [Rēdliham], bet viņi pēc tam uzreiz aizskrēja pretuzbrukumā un mums iemeta, panākot 1:1. Arī tas nospēlēja savu lomu - neiemetam mēs, iemet mums,» hokeja aksiomu atcerējās Saulietis.

Tas, ka zaudējums ir nepatīkams, gan neiespaidos komandas apņemšanos un neviens ar nokārtu galvu ilgi nestaigās. «Jāskatās tikai uz priekšu, nevis atpakaļ - mums ir divas uzvaras, un galvenās cīņas mums vēl priekšā ar norvēģiem, dāņiem un beigās zviedriem. Viss mums vēl priekšā, nav ko nokārt galvu,» optimismu nezaudēja Latvijas izlases enerģiskais uzbrucējs.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu