Mielavs: «Jauns Mēness», iespējams, varētu vēl vienu reizi spēlēt kopā (57)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto/Gvido Kajons

Šorīt Radio Star FM rīta raidījuma «Zoopasta» intervijā mūziķis Ainars Mielavs atklāja, ka savulaik populārā pašmāju rokgrupa «Jauns Mēness», iespējams, varētu atkalapvienoties uz vienu koncertu. «Ar Gintu Solu (grupas ģitārists, - aut. piezīme) nesen aizrunājāmies, ka tieši pirms 25 gadiem ap šo laiku arī radās «Jauns Mēness». Nonācām pie secinājuma, ka tā īsti atvadījušies no klausītājiem neesam.»

Intervijā Mielavs galvenokārt stāstīja par mūzikas ierakstu apgāda «UPE» jaunāko skaņuplati «Nospiedumi 2», kurā sev tuvas dziesmas dzied Rēzija Kalniņa, Karīna Tatarinova, Raimonds Pauls u.c. Taujāts par grupu «Jauns Mēness», Mielavs atklāja: lai arī grupa kā radošs kolektīvs vairs nepastāv nu jau vairāk nekā desmit gadus, tādas oficiālas atvadas no klausītāja nav bijušas.

Mielavs: «Ar Gintu Solu reiz aizrunājāmies, ka pirms 25 gadiem ap šo laiku radās «Jauns Mēness».

Nonācām pie secinājuma, ka tā īsti atvadījušies neesam.

Ieslīgām runās - un sapratām: šie «Jauna Mēness» gadi ir bijuši piepildīti, esam bijuši mīlēti, bet atvadījušies neesam... Ja ej prom - saņemies drosmi un pasaki paldies.»

Mielavs apstiprināja, ka grupa nopietni apdomā iespēju vēlreiz apvienoties uz vienu atvadu lielkoncertu.

«Tas varētu būt vēlā rudenī, decembra sākumā. Par to tiek domāts. Ja pieņemsim šo lēmumu, tad tas būs kvalitatīvi... lai pašiem nebūtu kauns,» viņš piebilda. «Daudz skumjāk ir lūkoties uz tiem rokeriem, kas ignorē savu vecumu. Neskatoties uz lielajiem vēderiņiem, tirinās pa skatuvi ... svarīgi, manuprāt, ir harmoniski novecot.»

Mikroblogu vietnē «Twitter» grupas pirmā sastāva bundzinieks, izdevējs un dzejnieks Guntars Račs apstiprināja, ka tiešām grupa gatavojas vēlreiz sanākt kopā uz vienu koncertu.

«1.decembrī koncertzālē «Palladium» paredzēti «Jauna Mēness» jubilejas koncerti. Būs arī pirmais sastāvs no 1987.gada,» šorīt raksta Račs.

Gaidām oficiālu apstiprinājumu no iespējamā koncerta rīkotājiem.


Komentāri (57)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu