Latvijas valstsvienība spraigā cīņā zaudē Čehijai (389)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Zaudējumu pasaules čempionātā (PČ) hokejā ceturtdien piedzīvoja Latvijas nacionālā komanda, kas Stokholmā «Ericsson Globe» arēnā ar 1:3 piekāpās spēcīgajai Čehijas valstsvienībai. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Armands Bērziņš.

(Papildināts viss teksts.)

Spēle sākās mierīgā cīņā un pirmo puslīdz bīstamo metienu pa vārtiem ceturtajā minūtē izpildīja Latvijas hokeja jaunatklājums Miks Indrašis. Savukārt pirmais teicamais moments latviešiem radās sestajā minūtē, kad Oskara Bārtuļa metiens trāpīja pa vārtu stabiņu.

Devītajā minūtē aktīvi nospēlēja ceturtā maiņa, izprovocējot noraidījumu Ondrejam Ņemecam uz 2+2 minūtēm. Ilgajā vairākumā Latvijas izlase bīstamāko momentu spēja izveidot pēdējās sekundēs, kad pēc Bārtuļa metiena pirmais pie atlēkušās ripas tika Kaspars Daugaviņš, kurš vēlreiz sita ripu pret vārtu stabiņu.

Pēc mazākuma izturēšanas Čehijas izlase arvien vairāk sāka uzturēties Latvijas izlases zonā, izveidojot arvien vairāk bīstamus momentus. 25 sekundes pirms trešdaļas beigām divas soda minūtes nopelnīja Bārtulis, kas Latvijai bija tikai sestais mazākums šajā čempionātā, tomēr pirmajā spēles daļā rezultāts nemainījās.

Otrās trešdaļas sākumā Čehija vairākumā neko ļoti bīstamu izveidot nespēja un rezultātu ceturtās minūtes izskaņā atklāja tieši latvieši - Ronalds Ķēniņš iespēlēja ripu vārtu priekšā un tur vissekmīgāk nospēlēja Bērziņš. Līdz ar to Latvijas izlase atklājusi rezultātu visās četrās līdz šim aizvadītajās pasaules čempionāta spēlēs.

Pēc nokļūšanas zaudētājos Čehijas izlase sāka spēlēt arvien aktīvāk. Astotajā minūtē pēc asumiem abas komandas tika pie abpusēja noraidījuma un spēlēšanu četratā pret četriem izmantoja Čehija, kad pretuzbrukumā, izcīnot atlēkušo ripu, to vārtos ieraidīja Mihaleks.

Čehijas izlase vairākas reizes nospēlēja asi pret Latvijas izlases vārtsargu, kas atkal rezumējās asumos un vēlreiz abām komandām nācās spēlēt četratā pret četriem. Šoreiz bīstamāko momentu izveidoja Daugaviņš, kuram pāris sekunžu laikā divreiz bija iespēja ieraidīt ripu vārtos, bet ikreiz kaut kas nedaudz pietrūka. Spēles otrajā daļā cīņa abu komandu izpildījumā bija daudz aktīvāka un emocionālāka nekā pirmajā.

Piecas minūtes pirms trešdaļas beigām Čehijas izlase palika mazākumā, jo pārāk daudz tās hokejistu bija laukumā. Vairākumu Latvijas izlase sāka veiksmīgi, bet otro daļu nospēlēja neveiksmīgi.

Savukārt pēdējā minūtē pēc pārtraukuma pret Jāni Spruktu Čehija vēlreiz palika četru vīru sastāvā, tomēr otrajā trešdaļā rezultāts tā arī nemainījās.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē iniciatīva piederēja Čehijai, tomēr abas komandas spēlēja piesardzīgā manierē, cerot uz pretuzbrukumiem. Un šādā cīņas gaitā sekmīgāk nospēlēja Čehija un pēc Ņemeca teicamas piespēles 51.minūtē 40 gadus vecais Petrs Nedveds tika izvirzīts viens pret Masaļski un pirmoreiz cīņā izvirzīja vadībā Čehiju - 2:1.

Latvijas izlasei pēc vārtu zaudējuma stabilu iniciatīvu neizdevās iegūt un to vēl vairāk apgrūtināja Armands Bērziņš, kurš nopelnīja noraidījumu. Atrodoties mazākumā, Latvijas izlase metās uzbrukumā un jau pēc pāris sekundēm tas atspēlējās, kad Plekaņecs kārtējā pretuzbrukumā guva trešos vārtus savai komandai.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām divas soda minūtes nopelnīja arī Oskars Cibuļskis. Kaut ļoti bīstamus momentus Čehijas izlase neizveidoja, tā līdz pat cīņas beigām nospēlēja stabili, neļaujot Latvijai vairs iesaistīties cīņā par panākumu.

Latvija - Čehija 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Vārtu guvēji: 1:0 Armands Bērziņš (Ķēniņš, 23:55), 1:1 Milans Mihaleks (Plekaņecs, Nakladals) (28:58), 2:1 Petrs Nedveds (Nemecs, Časlava) (50:50), 3:1 Tomašs Plekaņecs (Blataks) (53:22, vair.).

Metieni: 26 - 34

Soda minūtes: 10 - 10

Čehija PČ līdz šim nav uzvarēta

Galvenā trenera Teda Nolana vadībā Latvijas valstsvienībai būs iespēja pirmo reizi pasaules čempionātos Čehiju uzvarēt. Līdz šim PČ vienīgo reizi nezaudēt čehiem Latvija spēja 2006.gadā Rīgā, kad spēle beidzās neizšķirti (1:1). Čehi tika pie uzvaras arī pērn PČ Slovākijā (4:2).

TVNET jau vēstīja, ka turnīra pirmajā spēlē Latvija ar rezultātu 2:5 zaudēja Krievijai, nākamajā mačā ar 3:2 pieveica Vāciju, bet otrdien ar 5:0 sagrāva itāļus.

Latvijas izlases maiņu virknējumi spēlē ar Čehijas valstsvienību

1. maiņa: Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts, Miks Indrašis, Krišjānis Rēdlihs un Guntis Galviņš.

2. maiņa: Kaspars Daugaviņš, Aleksejs Širokovs, Mārtiņš Cipulis, Oskars Bārtulis un Oskars Cibuļskis.

3. maiņa: Ronalds Ķēniņš, Armands Bērziņš, Gints Meija, Kristaps Sotnieks un Georgijs Pujacs.

4. maiņa: Kaspars Saulietis, Juris Štāls, Koba Jass, Rodrigo Laviņš un Jānis Andersons.

Rezervē šodien palika uzbrucēji Roberts Bukarts un Andris Džeriņš.

Grupas turnīra turpinājumā Latvijai vēl būs jāspēlē sestdien ar Norvēģiju (plkst. 13.15), 14.maijā ar Dāniju (plkst. 17.15) un 15.maijā ar Zviedriju (plkst. 21.15). Grupas četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

Astoņnieka pēdējā komanda izkritīs no elites divīzijas, bet komandām piektajā, sestajā un septītajā vietā turnīrs būs beidzies. PČ Helsinkos un Stokholmā risināsies līdz 20.maijam.

Komentāri (389)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu