«Rīgas ritmos» vokālās meistarklases vadīs Dominika Īda

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas festivāla «Rīgas ritmi» laikā, kas norisināsies no 4. līdz 7. jūlijam, vokālās nodarbības pasniegs viena no pazīstamākajām ASV vokālajām pedagoģēm Dominika Īda (Dominique Eade), informē festivāla preses sekretāre Lelde Zaķe.

Vokālās pedagoģes pazīstamākie skolēni ir brazīliešu dziedātāja un «Grammy» balvas laureāte Lučiana Souza, amerikāņu dziedātāja un «Grammy» nominante Keita Makgerija, kā arī daudzi citi.

Īda kopš 1984.gada pasniedz vokālās nodarbības prestižajā Jaunanglijas konservatorijā, ASV, tāpat privāti pasniedz nodarbības Ņujorkā. Viņa ir ļoti daudzpusīgi talantīga personība, jo ir ne tikai viena no pieprasītākajām vokālajām pedagoģēm, bet arī džeza dziedātāja, komponiste, dziesmu tekstu autore un apdāvināta dziesmu aranžētāja. Dziedātājas balss ideāli piemērota viņas izcilajām improvizācijas spējām, viņai piemīt apbrīnojama vokālā kontrole, plašs balss diapazons un sievišķīgi samtains tembrs.

Festivāla «Rīgas ritmi» klausītājiem Īdas priekšnesumu būs iespēja dzirdēt 7.jūlijā, kad viņa uzstāsies klubā «Artelis».

Trīs džeza vakari

Jau ziņots, ka festivāls Rīgas Kongresu nama Lielajā zālē trīs vakarus pēc kārtas klausītājiem ar nelielu starplaiku piedāvās divu mākslinieku uzstāšanās. Iegādājoties vienu biļeti, klausītājs varēs apmeklēt abu mākslinieku koncertus.

5.jūlijā Rīgas Kongresu namā uzstāsies trombonists Nils Vograms ar «Nils Wogram Nostalgia trio», bet koncerta otrajā daļā būs iespēja baudīt ekstravaganto japāņu pianisti Hiromi.

Savukārt 6.jūlijā Rīgā koncertēs «Antonio Ciacca Quintet» ar programmu «Italian American Songbook» un mūsdienu modernā urban tango grupa «Astillero», bet 7.jūlijā Rīgas Kongresu namā muzicēs amerikāņu basģitārists Viktors Beilijs kopā ar Kārļa Vanaga vadīto «City Jazz Big Band» programmā «Joe Zawinul & Jaco Pastorius Tribute» un spāņu dīva Buika.


Biļetes uz koncertiem nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā «www.bilesuserviss.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu