Rosina sodīt KNAB «stukaču» (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas pabeigšanas rosināts sodīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku, kuru tur aizdomās par saistību ar tā dēvētās «Latvenergo» lietas materiālu iespējamo nopludināšanu.

Tika sākta dienesta pārbaude

KNAB pēc krimināllietas materiālu parādīšanās publiskajā telpā tika sākta gan dienesta pārbaude, gan arī disciplinārlieta pret konkrēto izmeklētāju, kura vārdu birojs joprojām neatklāj.

Kā sacīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, disciplinārlietas izmeklēšanas gaitā ir «noskaidrota atstādinātās KNAB amatpersonas rīcība un izvērtēta tās atbilstība normatīvo aktu prasībām, kā arī sagatavots pārbaudes slēdziens un tas nodots iestādes vadītājam galīgā lēmuma pieņemšanai».

Savukārt dienesta pārbaudes laikā saistībā ar «Latvenergo» amatpersonu krimināllietu publiskoto informāciju ir apzināts izpaustās informācijas apjoms. Vitenburgs plašāku skaidrojumu par pārbaudes rezultātiem nesniedza, jo informācija «pārklājoties» ar kriminālprocesu, kas patlaban atrodas Ģenerālprokuratūras izmeklēšanā.

Lietu izmeklē Ģenerālprokuratūra

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne sacīja, ka minēto krimināllietu izmeklē Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļā. Pašlaik viena persona atzīta par aizdomās turamo. Lietā notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Tika publiskojis vairākas telefonsarunas

Jau vēstīts, ka portāls «pietiek.com» tika publiskojis vairākas telefonsarunas starp, iespējams, biznesa konsultantu Andreju Livanoviču, franču enerģētikas koncerna «Alstom Power» pārstāvi un bijušajām AS «Latvenergo» amatpersonām - prezidentu Kārli Miķelsonu un viceprezidentu Aigaru Meļko. Sarunas esot ierakstītas 2010.gadā, KNAB izmeklējot «Latvenergo» amatpersonu iespējamo piekukuļošanu.

KNAB, veicot pārbaudi, ir noskaidrojis un atstādinājis no pienākumu pildīšanas vienu biroja amatpersonu, kura, iespējams, nopludinājusi tā dēvētās «Latvenergo» amatpersonu krimināllietas materiālus. Iespējams, tiek turēts aizdomās izmeklētājs Ruslans Balakleiskis, liecina neoficiāla informācija. Savukārt «TV3», atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstīja, ka informācijas nopludināšanā varētu būt iesaistīts arī «Saskaņas centra» deputāts Andrejs Elksniņš.

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 25.pantā noteikto KNAB amatpersonai un darbiniekam par disciplinārpārkāpumu var piespriest šādus disciplinārsodus: piezīmi, rājienu, mēnešalgas samazināšanu uz laiku līdz vienam gadam, ieturot līdz 20% no mēnešalgas, pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem vai atbrīvošanu no amata.

Lēmumu par disciplinārsodu tuvākajā laikā pieņems KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu