Lietuviešu jaunā mūzika Rīgā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

11. maijā Kaņepes Kultūras centrā jaunās mūzikas atbalsta grupa «Dirty Deal Audio» piedāvā lietuviešu alternatīvās elektroniskās un bītmūzikas kolektīva «Renegades Of Bump» mūziķu koncertus. Tā ir alternatīvo mūziķu, mākslinieku un mākslas atbalstītāju komūna, kas dibināta Lietuvā 2010. gadā, taču mīt it visur, kur tiek novērtēta neatkarīgās mūzikas kustība. Šis kolektīvs pārstāv oriģināla skanējuma un vizuālās mākslas idejas un ir atbildīgs par lietuviešu alternatīvās, eksperimentālās un bītmūzikas atbalstītāju skaita pieaugumu Lietuvā, kā arī motivējis radošām izpausmēm lietuviešu strauji augošo jauno mūziķu paaudzi.

Divu gadu darbības laikā «Renegades of Bump» izdevuši divas izlases «Ritmo kavos», kurās ietverti talantīgāko lietuviešu bītmūzikas mūziķu darbi; abas izlases uzņemtas ar lielu interesi un sajūsmu gan Lietuvā gan starptautiskā līmenī. Galvenais no «ROB» mērķiem ir popularizēt lietuviešu jauno bītmūziķu daiļradi gan Lietuvā, gan ārpus tās robežām, kas viņiem šo divu gadu laikā ir veiksmīgi izdevies.

11. maijā Kaņepes Kultūras centrā būs iespējams vērot šādu kolektīva mūziķu priekšnesumus:

Vaiper Despotin

Strādājot ar mūziku, Vaiper Despotin mērķis ir nemainīgs: padarīt tās skanējumu «svaigu», pārsteidzošu un neparedzamu, vai tā būtu balstīta uz kāda vecāka mūzikas skaņdarba motīva, vai arī būtu pilnībā paškomponēta. Tas ir galvenais motīvs jau kopš pirmās dienas, kad Vaiper ķērās pie mūzikas radīšanas. Un šobrīd tas viss attīstās pats no sevis — evolucionē kā organisms, kā monstrs, kura kustības klausītājs var «vērot» caur skaļruņiem.

Vaiper Despotin

Fingalick

«Fingalick» ir projekts, kurā apvienoti divi ļoti atšķirīgi poli — sapņains, maigs un iedvesmojošs vokāls un smaga, «pumpējoša» deju mūzika. Šī tik atšķirīgo elementu simbioze muzikāli ir neprognozējama, stilu gammā plešoties no kosmiska neo-soul'a un R'N'B līdz pat post-dabstepam un prātam neaptveramai, dziļai deju mūzikai.

Fingalick

Highleef

«Highleef» mūzika vieno ar visumu. Dažs tajā ievēros dub, dubstep un hiphopa elementus, taču kopumā «Highleef» daiļradi ir grūti kategorizēt un ielikt kādos rāmjos. Tajā jūtama ievērojama ietekme no rastafari un austrumu filosofijām, atbrīvota prāta un apziņas, kas tematiski dominē viņa mūzikas basa un pozitīvas enerģijas piesātinātajos ritmos, kas pavada klausītāju ceļā uz vienotību ar kosmosu.

Highleef

Lietuviešu mūziķus iesildīs Dirty Deal Audio kolektīva dalībnieki Oriole, ansis un Tablis. Pasākuma nobeigumā — Dj sets no «ROB» vadītājiem: Harvey Clef un Vaiper Despotin. Kaņepes kultūras centrs, Skolas iela 15, sākums 21:00, ieeja bez maksas.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu