Kerija Andervuda uzveic Noru Džonsu un B.O.B.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu kantri dziedātāja Kerija Andervuda (Carrie Underwood) ar ceturto studijas albumu «Blown Away» šonedēļ «Billboard 200» topā debitē 1. vietā, ziņo ārvalstu prese.

Pirmajā nedēļā Kerija Andervuda pārdevusi 267 000 jaunā albuma kopiju, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas «Nielsen SoundScan» dati. Šis ir komerciāli labākais rādītājs kantri mūzikas albumam kopš amerikāņu popkantri mūzikas grupas «Lady Antebellum» 2011.gada plates «Own the Night» (347 000).

Šonedēļ klajā nācis arī daudzkārtējās «Grammy» balvas ieguvējas Noras Džonsas (Norah Jones) albums «... Little Broken Hearts», kas radīts kopā ar vienu no pēdējo gadu aktuālākajiem producentiem Braienu Bērtonu (Brian Burton) jeb Danger Mouse. Abu mūziķu sadarbība aizsākās pērn projektā «Rome», kas bija savdabīgs veltījums itāļu kino mūzikas tradīcijām. «Rome» albums vēl nebija izdots, kad Nora un Braiens jau vienojās kopā strādāt arī ar Džonsas nākamo disku. Visas 12 jaunā albuma dziesmas abi mūziķi sacerējuši kopā un divatā arī iespēlējuši vairumu instrumentu. Albums pirmajā nedēļā pārdots 110 000 kopiju un ierindojies 2.vietā.

Aktuālo hitu izlase «Now 42» ar 95 000 kopijām numur 3. Adeles «21» numur 4.

Amerikāņu repera «B.o.B.» otrais studijas ieraksts «Strange Clouds» debitē 5.vietā ar 76 000 kopijām. Ieraksts seko 2010.gada darbam «The Adventures of Bobby Ray».

Aizpagājušās nedēļas līderis - viens no 1970. gadu soulmūzikas un 1980. gadu popmūzikas veiksmīgākajiem melnādainajiem māksliniekiem Laionels Ričijs (Lionel Richie), kura kontā ir vairāk nekā 100 miljoni pārdotu ierakstu, ar savu jaunāko kantri duetu albumu «Tuskegee» noslīdējis uz 6. vietu (64 000). Nenogurdināmais modernā blūzroka ģitārists, vokālists un mūzikas izdevējs Džeks Vaits ar savu pirmo oficiālo soloierakstu «Blunderbuss» otrajā nedēļā pārdevis 56 000 kopiju un ierindojies 7. vietā.

Amerikāņu šokrokeris Merilins Mensons (Marilyn Manson) ar savu jaunāko plati «Born Villain» numur 10.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms palielinājies par 7%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu