Līdzjutēji devušies mājās, taču sestdien ieradīsies jauni spēki

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liela daļa Latvijas hokeja izlases līdzjutēju pēc spēles ar Itāliju devās mājās, taču bez atbalstītājiem valstsvienība pasaules čempionātā nepaliks, jo īpaši liels papildinājums gaidāms uz sestdienas spēli ar Norvēģiju, informēja ceļojumu kompānijas «Travel Art» darbiniece Ludmila Glazunova.

Spēles vēroja apmēram 1000 līdzjutēju no Latvijas

Ņemot vērā Zviedrijas dārdzību un šogad lielo spēļu skaitu, kad katrai komandai ir garantēti vismaz septiņi mači, līdzjutēji no Latvijas pārsvarā izvēlējās apmeklēt dažas valstsvienības spēles. «Pārsvarā fani pēc ieraduma brauca uz pirmajām trīs spēlēm, taču ir arī tādi, kas Stokholmā ieradīsies tikai uz grupu turnīra beigām. Lielākais Latvijas līdzjutēju pieplūdums gaidāms sestdien, kad Stokholmā ieradīsies prāmis no Rīgas ar vismaz 400 hokeja faniem. Lielākā daļa gan pēc spēles ar Norvēģiju uzreiz dosies mājās,» paskaidroja «Travel Art» pārstāve.

Līdz šim Latvijas izlases spēles «Ericsson Globe» arēnā, pēc aptuvenām aplēsēm, vēroja apmēram 1000 līdzjutēju no Latvijas. Piemēram, mačā ar Itāliju arēnā pārsvarā bija tikai Latvijas atbalstītāji.

Valstsvienības uzbrucējs Gints Meija sarunā atzina, ka Latvijas fanus, kā vienmēr, dzirdēt var ļoti labi, taču, ņemot vērā, ka tribīnes uz visiem mačiem ir bijušas pustukšas, sajūtas ir atšķirīgākas nekā citus gadus. «Arēna ir liela, un tribīnes ir patālu no laukuma apmales, tāpēc ir mazliet nepierasti un

šķiet, ka cilvēku patiešām ir ļoti maz un ka spēlē pustukšā hallē. Taču Latvijas fanus mēs dzirdam ļoti labi un viņu atbalstu jūtam,»

sacīja hokejists.

Spēles kopumā slikti apmeklētas

Pasaules čempionāta spēles Stokholmā kopumā ir slikti apmeklētas, un līdzīgi bija arī pirms diviem gadiem, kad turnīrs notika Vācijā, jo arī tad Manheimā vietējie iedzīvotāji uz čempionāta spēlēm praktiski nenāca. Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks uzskata, ka sliktais apmeklējums, kas saistīts ar biļešu augstajām cenām, ir slikts signāls Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF).

«IIHF būtu jāsaprot, ka, nosakot tik lielas biļešu cenas, cilvēki nenāks, jo krīze jau daudziem vēl nav beigusies. Man pazīstami zviedri arī saka, ka nav gatavi arī par savas izlases spēli maksāt ceturto daļu no sava mēneša budžeta. Ja IIHF un čempionāta organizatori nemainīs savu politiku, hokejam tas nenāks par labu. Turklāt jāatceras, ka arī nākamgad čempionāts notiks Zviedrijā un Somijā. Šogad galvenie rīkotāji ir somi, un man ir radies priekšstats, ka zviedri šogad visu tā arī uztver – kā otrā plāna rīkotāji. Kad Stokholmā biju februārī un apmeklēju vietējā čempionāta spēli, uz kuru tribīnes bija pārpildītas, atmosfēra bija lieliska, bet pasaules čempionātā kopumā tāds sēru pasākums vien sanāk,» aģentūrai BNS pastāstīja Baldonieks.

Jau ziņots, ka gan Stokholmā, gan Helsinkos tika samazinātas biļešu cenas uz mājinieku spēlēm, taču tas nav mainījis situāciju uz citiem mačiem, uz kuriem līdzjutēji nenāk. Neizprotama ir arī organizatoru sistēma, kā tiek noteikts apmeklējums. Pēc oficiālās statistikas, Latvijas un Itālijas spēli klātienē vēroja 2785 skatītāji, bet vakara mačā starp Krieviju un Vāciju bija 2897 līdzjutēji. Taču, apmeklējot abas spēles, ar neapbruņotu aci bija redzams, ka vakara spēlē skatītāju ir divreiz vairāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu