«Fonofest» uzstāsies dāņi, kas iesildīja Keitiju Periju (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Mūzikas un sporta festivālā «Fonofest», kas 13. un 14. jūlijā Uplandos pie Cēsīm norisināsies jau astoto gadu, uzstāsies Dānijas popmūzikas apvienība «The Asteroids Galaxy Tour». Festivāla grupu sarakstu papildina arī GACHO, Satellites LV, Lietuvas Colours of Bubbles un britu Phonoma, informē festivāla rīkotāji.

Dānijas alternatīvā pop apvienība «The Asteroids Galaxy Tour» Baltijā viesosies pirmo reizi. Grupas vārds pasaulē izskanēja ar debijas albuma «Fruit» singliem «The Golden Age» (skat. video) un «Around the Bend» 2008. gadā. Aizvadījuši neskaitāmus koncertus visā pasaulē, tai skaitā devušies Eiropas turnejā kopā ar Keitiju Periju (Katy Perry), apvienība sevi pierādījusi kā neapšaubāmi unikālu un oriģinālu koncertgrupu, šā gada sākumā atgriežoties ar albumu «Out Of Frequency» un singlu «Heart Attack».

Kaut arī grupas kodolu viedo soliste Mette Lindberg un dziesmu autors Lars Iversen, par «The Asteroids Galaxy Tour» specifisko un psihedēlisko pop skanējumu koncertos gādā sešu cilvēku sastāvs, ko šogad varēs baudīt uz Fonofest galvenās skatuves sestdienas vakarā.

Tāpat festivālu papildina zināmā pašmāju apvienība «Satellites LV», kas pamazām klausītājiem nodod jaunāko albumu «Pagrīdē». Līdz šim «Satellites LV» Fonofest uzstājušies vienu reizi – 2010. gadā un šogad būs redzami kā viena no Red Bull Tourbus skatuves galvenajām grupām.

Vienu no aktīvākajiem priekšnesumiem pagājušajā gada Fonofest sniedza pašmāju elektrohopa mūziķis GACHO, kurš arī šogad atgriezīsies kopā ar pilnu pavadošo sastāvu, lai vēlreiz iesaistītu publiku spēcīgajā enerģijas apmaiņā un radītu ne mazāk eksplozīvu šovu kā pērn.

Lietuvu šogad Fonofest pārstāvēs apvienība no Šauļiem – «Colours Of Bubbles». Apvienojot modernu indie ar zināmām eiropeiska kantri iezīmēm, grupa ir nonākusi pie unikāla skanējuma. Iegūstot vairākas atzinības un balvas, tai skaitā uzvarot nominācijās «Gada dziesma» un «Labākā roka apvienība», COB noteikti ir šobrīd viena no aktuālākajām Lietuvas grupām.

Britu mūziķis Gavin O’Brian ar grupu «Phonoma» šā gada janvārī sniedza emocionālu un kvalitatīvu uzstāšanos Cēsu Fonoklubā. Solists atzīst: «Pagājušajā reizē no Latvijas atgriezāmies fiziski salauzti, bet emocionāli piepildīti, tāpēc esam sajūsmā par domu atgriezties atkal!»

Atgādinām, ka mūzikas un sporta festivāls Fonofest Uplandos pie Cēsīm norisināsies jau astoto gadu pēc kārtas, pulcējot vairākus tūkstošus apmeklētāju no visas valsts. Kaut arī festivāla programma vēl tiks papildināta, starp jau apstiprinātajām grupām atrodamas tādas apvienības kā Pērkons, Labvēlīgais Tips, Astro’n’Out, Pienvedēja Piedzīvojumi, Deep Insight (Fin), Malcolm Lincoln (Ee), Sound Poets, Linga, Laime Pilnīga, Beans On Toast (UK), The Happy Endings (Au) un Transleiteris.

Biļetes par Ls 15 pieejamas visos Biļešu servisa tirdzniecības punktos.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu