Timošenko pārtraukusi 20 dienu garo badastreiku (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko trešdien beidzot pārtraukusi savu nu jau 20 dienas ilgušo badastreiku, ziņo BBC.

Timošenko šorīt tika nogādāta Harkovas slimnīcā, kur nodota vācu mediķu uzraudzībā. Timošenko ārstējošais ārsts no Vācijas Lucs Harmss teica, ka «Es šodien apskatīju pacienti un sastādīju noteiktu ārstēšanas plānu. Mēs sāksim pamazām izvest viņu no badastreika stāvokļa. Vispirms ar ūdeni un sulām, nedaudz vēlāk viņa sāks uzņemt cietu barību,» sacīja ārsts.

Saskaņā ar Harmsa teikto Timošenko tuvākajās dienās tiks veikta fizioterapija un ārstnieciskas procedūras, bet medikamentoza ārstēšana sāksies vēlāk.

Komentējot ekspremjeres veselības stāvokli, ārsts sacīja, ka tas maz atšķiras no tā, kāds viņai bija cietumā.

Harmss prognozēja, ka Timošenko ārstēšanās ilgs vismaz mēnesi. «Es uzskatu, ka nedēļas astoņas, bet noteikti ne mazāk par mēnesi,» teica Harmss, atbildot uz jautājumu, vai Timošenko 21.maijā varēs piedalīties tiesas sēdē enerģētikas uzņēmuma «United Energy Systems of Ukraine» (UESU) lietā.

Ārsts arī paziņoja, ka vēl nav izlēmis, vai viņš Timošenko ārstēšanās laikā dzīvos Harkovā vai periodiski atbrauks uz turieni.

Timošenko trešdien tika pārvesta no sieviešu kolonijas Harkovā uz Ukrainas valsts dzelzceļa uzņēmuma «Ukrzaļizņica» centrālo klīnisko slimnīcu šajā pilsētā, lai izietu rehabilitācijas kursu, kuru ieteikusi starptautiska medicīniska komisija.

Šīs slimnīcas neiropatoloģe Irina Fursa pastāstīja, ka sadarbība ar Harmsu notiek, konsultējoties un apspriežot Timošenko ārstēšanos. «Viņa tikai sāk atkopties no badastreika, tāpēc ir pāragri izteikt prognozes par viņas atveseļošanos,» sacīja Fursa.

Bijusī politiķe sāka badastreiku, sūdzoties par piekaušanu cietumā, bažām par savu drošību, kā arī par valstī notiekošo kopumā.

Timošenko ilgstoši atteikusies ārstēties Ukrainas slimnīcās, norādot, ka baidās par savu drošību un dzīvību.

Timošenko lietas dēļ Ukraina nonāk arvien lielākā starptautiskā izolācijā. Pēc tam, kad virkne valstu līderu paziņoja par boikotu, Ukraina bija spiesta atcelt Jaltā plānoto samitu. Savukārt Eiropas Komisijas vadītājs Žozē Manuels Barrozu un tieslietu komisāre Viviana Redinga aicinājuši boikotēt arī Ukrainā paredzētās Eiropas futbola čempionāta fināla spēles.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu