Pirms izrādes «Joka pēc alfabēts» – jaunā pužļa salikšana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Leļļu teātris

Lai bērni un vecāki iepazītos ar jauno puzli «Joka pēc alfabēts» un iemēģinātu spēkus tā salikšanā, ceturtdien, 10. maijā, stundu pirms izrādes «Joka pēc alfabēts» (tātad - no plkst. 17:30) Latvijas Leļļu teātra Muzeja telpās notiks improvizēta radošā darbnīca, informē teātra pārstāve Ieviņa Ancena.

Latvijas spēļu un suvenīru ražošanas uzņēmums «Amber Puzzle» sadarbībā ar mākslinieci Indru Sproģi devis iespēju populārās grāmatiņas «Joka pēc alfabēts» tēliem pārtapt jaunā un atraktīvā veidolā. Nu burtiņus un dzīvnieciņus bērni varēs sastapt ne tikai grāmatā un multfilmā, izdziedāt dziesmiņā un ieraudzīt skatītāju iemīļotajā Leļļu teātra izrādē, bet arī salikt skaistā un krāšņā zīmējumā – puzlī!

A3 formāta puzlis veidots no 35 gabaliņiem un piemērots bērniem no 4 gadu vecuma. Tas būs nopērkams lielākajās Latvijas grāmatnīcās, kā arī pirms «Joka pēc alfabēts» izrādēm Latvijas Leļļu teātrī.

Publiskajā telpā jau izskanējusi ziņa, ka tik lielu ažiotāžu, kādu raisījis jauniestudējums Latvijas Leļļu teātrī, teātris piedzīvo pirmoreiz. Biļetes uz šo izrādi, tostarp visām papildizrādēm, ir pilnībā izpārdotas līdz pat sezonas beigām, tāpēc teātris izsludinājis vēl trīs papildizrādes, kas būs skatāmas 23. maijā, kā arī 6. un 13. jūnijā. Biļetes gan vairs pieejamas tikai uz 23. maija izrādi un pavisam nedaudz - uz 13. jūnija izrādi.

Iestudējums daudz prieka sniedz visu paaudžu skatītājiem. 33 latviešu alfabēta burtus apspēlē un izdzied Leļļu teātra lieliskā aktieru trijotne Dace Vītola, Santa Didžus un Anrijs Sirmais.

Izrādes muzikālajam noformējumam izmantota Renāra Kaupera populārā dziesmiņa, kuru ar autora laipnu ieteikumu izrādes vajadzībām papildinājis un aranžējis komponists Valts Pūce.

Atgādināsim, ka apgāds «Zvaigzne ABC» 2010. gada nogalē laida klajā mākslinieces Indras Sproģes grāmatu «Joka pēc alfabēts», kura grāmatu mākslas konkursā «Zelta ābele 2010» tika atzīta par labāko mācību grāmatu grupā. Grāmata jaukā un neuzspiestā veidā māca alfabētu, tajā ir ne tikai joka pēc radušies alfabēta teikumi, bet arī draiskas ilustrācijas un mīļas pasaciņas. Katrs grāmatas eksemplārs ir ekskluzīvs, jo katrā ir pašas autores paraksts. Komplektā ar grāmatu ir arī DVD disks. Filmu studija «Rija» atdzīvināja visus tēlus un izveidoja animācijas filmu, kuru skatoties, var dziedāt līdzi Renāram Kauperam jauko «Joka pēc alfabēts» dziesmiņu, un alfabēta mācīšanās kļūst tīrais nieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu