Rotko glezna pārdota izsolē par rekordcenu (43)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko glezna «Oranžs, sarkans, dzeltens» otrdien tika pārdota «Christie's» izsolē Ņujorkā par 86,9 miljoniem ASV dolāru (46,6 miljoniem latu), kas ir jauns cenas rekords izsolē pārdotiem mūsdienu mākslas darbiem.

Termins «mūsdienu māksla» (contemporary art) attiecināts uz mākslas darbiem, kas radīti pēc Otrā pasaules kara. 1961.gadā tapusī Rotko glezna arī pārspēj iepriekšējo cenas rekordu šā mākslinieka darbiem, kurš bija 72,84 miljoni ASV dolāru (39 miljoni latu).

Izsoļu nams «Christie's» paziņoja, ka otrdien notikušajā mūsdienu mākslas darbu izsolē iegūti pavisam 388,5 miljoni dolāru (208,3 miljoni latu), kas ir jauns rekords mūsdienu mākslas darbu izsolēm un labo 2007.gadā uzstādītu rekordu. Šajā izsolē tika laboti cenu rekordi pavisam 14 mākslinieku darbiem.

Dārgākā glezna pasaulē

Pagājušajā nedēļā par pasaulē dārgāko mākslas darbu kļuva Edvarda Munka glezna «Kliedziens», kas tika pārdota par 119,9 miljoniem ASV dolāru (64,3 miljoniem latu).

Trešdien Ņujorkā notiks vēl viena mūsdienu mākslas darbu izsole, kuru rīko izsoļu nams «Sotheby's».

Marks Rotko ir dzimis 1903.gadā Daugavpilī (toreizējā Dvinskā) un miris 1970.gadā Ņujorkā. Viņš ir pazīstams kā abstraktā ekspresionisma un krāsu lauku gleznošanas aizsācējs.

Komentāri (43)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu