Lukašenko: Brīvība ir «nepanesama» (12)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko otrdien, citējot krievu rakstnieku Fjodoru Dostojevski, sacīja, ka personīgā brīvība ir «nepanesams» slogs, kam Baltkrievija vēl nav gatava.

Baltkrievijai nav vajadzīgas revolūcijas, kas noved pie haosa, sabrukuma un asinīm, uzstājoties ar ikgadējo vēstījumu Baltkrievijas tautai un parlamentam, sacīja prezidents.

Patiesa demokrātija - tā ir to vara, kas godā likumu, nevis to, kas triecienā cenšas ieņemt ēkas, norādīja Lukašenko.

«Pilsonis - tas ir cilvēks, kurš izjūt savu atbildību ne tikai par sevi, bet arī par savu valsti. Valsts problēmas ir jārisina parlamentā, bet nevis laukumos, mītiņos un demonstrācijās. Bet, ja mītiņos, tad tikai varasiestāžu atļautos,» sacīja prezidents.

«Cilvēkam nav nekā nepanesamāka par brīvību,» norādīja Lukašenko. «Dostojevskim, ģeniālajam rakstniekam, ir taisnība, jo brīvība - tā ir smaga nasta, kas paredz atbildību. Cilvēks pats pieņem lēmumus, bet arī pats atbild par saviem lēmumiem.»

Lukašenko citēja Dostojevska 19.gadsimta meistardarbu «Brāļi Karamazovi», tā nodaļu par cilvēka dabu «Lielinkvizitors».

Pilsoniskā sabiedrība un demokrātija nerodas ar prezidenta spalvas vilcienu, bet dzimst pilsoņu sirdīs. Tam ir vajadzīgi gadi, turklāt dzīt un piespiest Baltkrieviju uz to no ārpuses ir bezcerīgi, uzsvēra prezidents.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu