Kramiņš: «Okartes» skatītāji balso par primitīvāko dalībnieku (137)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jau piektdien, 11. maijā, Rīgas Centrāltirgus Nēģu laukumā noslēgsies LNT muzikālais realitātes šovs «Okartes skatuve», kurā par galveno balvu, galveno lomu mūziklā, cīnīsies septiņi dalībnieki. Šova repertuāra vokālais pedagogs Edgars Kramiņš un repertuāra direktors Guntars Račs prognozē šova censoņu izredzes superfinālā.

Līdz superfinālam var notikt Dieva joki

Speciāli TV šova «Okartes skatuve» fināla un superfināla norisei Rīgas Centrāltirgū tiek būvēta skatuve. Ir paredzēts, ka klātienē šova noslēguma koncertu vēros vairāki tūkstoši skatītāju. Šī nedēļa šova dalībniekiem ir īpaši saspringta, jo viņiem jāsagatavo divas dziesmas – finālam un superfinālam.

Vaicājot Latvijas lielākajam mūzikas izdevējam un šova repertuāra direktoram Guntaram Račam, kurš no dalībniekiem varētu uzvarēt šajā šovā, Račs atklāj: «Uzvarēs labākais! Ticiet vai ne, bet tīri subjektīvi man ir pilnīgi vienalga, kurš uzvarēs. Tas, kurš uzvarēs, tas būs to pelnījis. Viņš būs izcīnījis diezgan nereālu cīņu. Domāju, ka daudzi man piekritīs, bet šobrīd situācija nav prognozējama. Var uzvarēt jebkurš dalībnieks, kurš ir finālā. Man pat nav sava favorīta, jo visi viņi ir forši.»

Šajā šovā vislielāko vokālo briedumu ieguvis Mārtiņš Ruskis
Šajā šovā vislielāko vokālo briedumu ieguvis Mārtiņš Ruskis Foto: TVNET

Šova kolorītais vokālais pedagogs Edgars Kramiņš sarunā ar TVNET neslēpj, ka šova finālā un superfinālā viņš būs daudz skarbāks, komentējot dalībnieku muzikālos priekšnesumus: «Finālā vērtēšu vokālu un to, cik ilgi šova dalībnieks ir noturējies šovā.» Kramiņš norāda, ka nedrīkst vēl skaļi un publiski prognozēt uzvarētāju māņticīgu apsvērumu dēļ. «Redziet, visu var izjaukt viņu šīs nedēļas dzīves ritms, jo viņiem ir paredzēta dzīvokļa telpu tīrīšana un ballīte. Tur var būt Dieva joki. Iespējams, ka tas cilvēks, kuru es prognozētu kā uzvarētāju, var krist un vairs nepiecelties. Taču visu jau nosaka skatītājs un telefonbalsojums. Redziet, ne tam labākajam varētu būt tik liels fanu loks. Ļoti bieži balso par to dalībnieku, kas ir samērā primitīvs, ar ļoti daudzām kļūdām, bet viņš ir tuvāk tautai. Gaume skatītājiem ir ļoti īpatnēja. Domāju, ka lielākoties par šova dalībniekiem balso tīņi un skolēni,» prāto Kramiņš.

Šova labākais vokālists – Ruskis, labākais šovmenis – Kašers

Vaicājot, kuri šajā šovā ir vokālā pedagoga favorīti, viņš norāda, ka tādu nav. «Es varu katru no viņiem sabārt. Nevaru noliegt Sabīnes Berezinas ambīcijas, protams, labā nozīmē. Taču nevar tikai ar spēku un varu! Viņa ir īsu distanču skrējēja un var noplīst jebkurā brīdī. Es katrā gadījumā nedomāju, ka Sabīnes uzvara pusfinālā nozīmē to, ka viņa uzvarēs šovā. Nē, man nav tādas sajūtas! Superfinālā noteikti iekļūs viens zēns un viena meitene,» šova dalībnieku izredzes analizē Kramiņš.

Šova "Okartes skatuve" pusfinālā (no kreisās) Mārtiņš Ruskis, Sabīne Berezina un Jānis Buķelis
Šova "Okartes skatuve" pusfinālā (no kreisās) Mārtiņš Ruskis, Sabīne Berezina un Jānis Buķelis Foto: TVNET

Viņš atklāj, šajā šovā vislielāko vokālo briedumu ieguvis Mārtiņš Ruskis, bet vislielāko māksliniecisko pieredzi guvis Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis.

«OKartes skatuves» superfināla uzvarētājs vai uzvarētāja galvenajā balvā saņems dāvanā galveno lomu mūziklā, kura pirmizrāde paredzēta 1. un 2. septembrī uz Latvijas Nacionālā teātra skatuves. «Ja uzvarēs puisis, tad mūziklā būs stāsts par puisi, uzvarēs meitene, tad mūzikla libretā būs izmaiņas. Mūziklā piedalīsies aptuveni piecpadsmit šā šova un iepriekšējās šova sezonas dalībnieki.

Komentāri (137)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu