Prezidenta balvu izcīņā triumfē Urtāns, Pastare un Rīgas komanda (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par 16.Valsts prezidenta balvu izcīņas sacensību vieglatlētikā laureātiem sestdien individuālajā vērtējumā kļuva lodes grūdējs Māris Urtāns un soļotāja Agnese Pastare, liecina Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) informācija. Savukārt komandu konkurencē uzvarēja Rīgas sportisti.

Pastarei uzvaru nodrošināja sasniegtais rezultāts piecu kilometru soļojumā (21 minūte un 53,25 sekundes), kas deva 1115 punktus, bet Urtāna piektdien uzrādītais rezultāts lodes grūšanā (20,24 metri) bija 1134 punktu vērtē.

Rīgas sportisti komandu vērtējumā uzvarēja ar 160 punktiem, bet otrajā vietā ierindojās Zemgale ar 126 punktiem, bet vēl piecus punktus mazāk izcīnīja Kurzeme. Nākamajās vietās ierindojās attiecīgi Vidzeme un Latgale.

Sakarā ar valsts vizītēm Maķedonijā un Serbijā šogad sacensību atklāšanas ceremonijā piektdien klāt nevarēja būt sacensību patrons Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze. Tomēr, kā katru gadu, Valsts prezidents ar kundzi sacensību laureātus sveiks svinīgā pieņemšanā Rīgas pilī, kas notiks 21.jūlijā.

Valsts prezidenta balvu izcīņa, kas ik vasaru tiek organizēta kopš 1995.gada, kļuvusi par vienām no prestižākajām Latvijas vieglatlētikas sacensībām. Tās iecienījuši sportisti, viņu treneri, komandu vadītāji un arī skatītāji.

Līdzšinējās sacensībās komandu vērtējumā uzvarētāju titulu un kausus izcīnījuši tikai Rīgas vieglatlēti.

Visvairāk Prezidenta kausu no sportistu vidus ieguvusi Ieva Zunda, kas no 2003. līdz 2008. gadam prestižo balvu izcīnīja 400 metru distancē gan ar barjerām, gan bez tām.

Valsts prezidenta balvu izcīņas sacensības vieglatlētikā organizēja Valmieras pašvaldība un LVS sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu