Latviju Eiropas enduro čempionātā pārstāvēs seši braucēji (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

26. – 27. maijā Itālijas pilsētā Arsie tiks atklāta 2012. gada Eiropas čempionāta enduro sezona. Šogad divi no četriem Eiropas čempionāta posmiem norisināsies Baltijā: 21. – 22. jūnijs Igaunijā, Paikusē un 28. – 29. jūlijs Latvijā, Ogres un Ikšķiles novadā.

Uz pirmo Eiropas čempionāta enduro posmu dosies seši vadošie Latvijas enduro braucēji – Edgars Siliņš (junior E1 klase), Kristiāns Evarsons (seniori E2 klase), Lauris Ermanis (seniori E2 klase), Arturs Robežnieks (veterānu klase), Einārs Vinters (veterānu klase), Jānis Vinters (veterānu klase).

Dalību sacensībās pieteicis arī kaimiņvalsts Lietuvas braucējs Danielius Žostautas (veterānu klase). Kuplā skaitā pirmajā Eiropas posmā piedalīsies Igaunijas komanda – Martins Leoks (junioru E2/E3 klase), Tomas Triisa un Egons Upraus (senioru E2 klase), Aigars Leoks (senioru E3 klase), Mart Meeru (senioru E3 klase), Tonu Kallast (senioru E3 klase), Toivo Nkopensius (veterānu klase), Almar Proos (veterānu klase) un Agu Vahur (veterānu klase).

Šobrīd dalību pirmajā Itālijas posmā pieteikuši 226 sportisti:

juniori E1 klase – 15 sportisti

juniori U20 klase – 18 sportisti

juniori E1/E2 klase – 39 sportisti

seniori E1 klase – 39 sportisti

seniori E2 klase – 35 sportisti

seniori E3 klase – 26 sportisti

veterānu klase – 39 sportisti

sieviešu klase – 7 sportistes

50cc klase – 8 sportisti.

2012. gada Eiropas čempionāta enduro sacensību kalendārs

26. – 27. maijs/Itālija/Arsie

21. – 22. jūlijs/ Igaunija/Paikuse

28. – 29. jūlijs/Latvija/Ogre, Ikšķile

17. – 19. augusts Slovākija/Krompachi

___________________________________________________________________________

Enduro - sacensību pamatprincips ir apvidus šķērsošana ar motociklu bezceļa vai slikta ceļa apstākļos. Vērtēšanas principi ir analoģiski autorallijam, tikai ātrumposmu vietā ir enduro testi Sportisti nebrauc pēc leģendas – trase ir iezīmēta ar speciālām zīmēm dabā. Uzvar tas, kurš distanci veic visātrāk. Katrā posmā ir noteikts gan minimālais, gan maksimālais kontrollaiks.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu