«UgunsGrēka» aktieris palīdz darbos vientuļai pensionārei (84)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Labi darbi sasilda!

Sociālā projekta «Labi darbi sasilda!» ietvaros Valmieras teātra un seriāla «UgunsGrēks» aktieris Mārtiņš Meiers ar draugiem palīdzējis kādai vientuļai pensionārei Koknesē.

Dzidras kundze viena pati dzīvo vectēva mājā, no kuras paveras burvīgs skats, diemžēl sirmais vecums liedzis padarīt visus piemājas darbus. Uz aicinājumu palīdzēt atsaucies jaunās paaudzes aktieris Mārtiņš Meiers ar draugiem.

Foto: Labi darbi sasilda!

Dažu stundu laikā tika pievarēta no tuvējā meža savākto žagaru un malkas kaudze. «Sazāģēt vecu ābeļu un plūmjkoku zarus var būt ļoti laikietilpīgs process, tie ir mezglaini. Reizēm īsti nevar saprast, no kuras puses ķerties klāt, lai pagali galu galā varētu cienīgi iemest krāsnī,» par padarītos stāsta Mārtiņš.

«Šinīs mājās varēja just seno laiku godību, varēja arī just skumjas, ka valsts ir ļāvusi šai godībai apaugt ar aizmirstību,»
Foto: Labi darbi sasilda!

iespaidos dalās skatuves mākslinieks. «Saimniece ir patiesi strādīga un mums palīdzēja, kā nu mācēja, mēs arī - uz āžkājas sazāģējām, cik vien tai dienā bija spēka. Par ko ne, dzīvojot šeit Latvijā allaž ir sajūta, ka mēs visi esam rada.»

Projekts «Labi darbi sasilda!», kas tapis sadarbībā ar TVNET un «Junkers», ir palīdzība pavasara darbos cilvēkiem, kuri vecuma, slimības vai invaliditātes dēļ paši nespēj paveikt visus piemājas darbus. Sadarbībā ar sociālajiem dienestiem un pašvaldībām ir apkopoti vairāki desmiti cilvēku un darbu visā Latvijā.

Foto: Labi darbi sasilda!

Aicinām arī jūs apmeklēt projekta mājas lapu dzivosilti.lv un palīdzības kartē atrast jums tuvumā esošu cilvēku, kuram nepieciešama palīdzība. Tā ir lieliska iespēja izrauties no pilsētas, apceļot laukus un palīdzēt tiem, kuriem nav kam lūgt palīdzību.

Izvēlies, kam Tu dosies palīgā!

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu