Mārcis Birkens - Latvijas autošosejas čempions! (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilze Lāce

Pērnavā, Audruring trasē, 9. un 10. jūlijā notika Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionāta 4.posms un Baltijas jūras kausa 1. posms. Latvijas pārstāvis Mārcis Birkens izcīnīja uzvaru un kļuva par triju valstu autošosejas čempionu.

Kā TVNET pavēstīja Mārča Birkena preses pārstāve Sanita Pelēķe, Pērnavā laiks bija ļoti karsts. Termometra stabiņš rādīja +30 grādus. Mārča Birkena sporta automašīnas Honda Civic Type R salonā temperatūra uzkāpa līdz +38.

Kvalifikācija notika kopā ar 1600 klasi. Mārcis nespēja tikt pie tīra apļa un uzrādīt tikpat labu apļa laiku kā iepriekšējās autošosejas sacīkstēs, kad pietuvojās Ģirta Krūzmaņa uzstādītajam Audruring trases rekordam. Šoreiz Mārcim nepaveicās. Kad tika atrasts tīrs aplis, labajai priekšējai riepai tika atklāts defekts, nācās braukt malā. Kad riepa tika nomainīta, kvalifikācija diemžēl jau beidzās. Mārcim Birkenam kvalifikācijā bija otrais laiks.

Pirmajā braucienā Mārcim bija starts no otrās vietas. Startā Birkens ieguva pirmo vietu un atrvās labu gabalu no pārējiem konkurentiem. Diemžēl astotajā aplī automašīnai uzsprāga labā priekšējā riepa. Nācās braukt boksos. Birkens pirmajā braucienā finišēja pēdējais.

Otrais brauciens notika nākamajā dienā. Startā braucēji tika izkārtoti pēc apļa laikiem. Mārcis Birkens startēja no trešās vietas. Izdevās ļoti labs starts, un Mārcis bija jau otrais. Otrajā aplī, trešajā līkumā - jau pirmais. Mārcis nedaudz atrāvās no konkurentiem. Tuvākie sekotāji – Oļegs Kvitka un Uldis Timaks. Ceturtajā aplī izstājās Kvitka, Birkenam pietuvojās Timaks. Mārcim Birkenam atkal problēmas ar riepām – karstais laiks, netika atrasti pareizie regulējumi, rezultātā pāragri nodila Mārča mašīnas priekšējās riepas. Nācās braukt ļoti saudzīgā režīmā. Birkenam ļoti pietuvojās Timaks, abi dalībnieki finišu sasniedza bampers bamperā.

Mārcis Birkens: "Neesmu apmierināts ar sniegumu sacensībās. Mums neizdevās šiem apstākļiem labi saregulēt automašīnu, līdz ar to uzrādīt labus rezultātus. Nav patīkami samazināt tempu tikai tādēļ, lai automašīna izturētu līdz finišam. Man ir liels prieks par pārējiem konkurentiem, kuri bija acīmredzami gatavojušies un uzlabojuši savus apļa laikus, salīdzinot ar iepriekšējām sacīkstēm!"

Nākamais, pēdējais, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionāta posms paredzēts 18.septembrī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē. Pateicoties Mārča Birkena labajiem startiem un uzvarām visos līdzšinējos šīs sezonas posmos, viņš vēl pirms pēdējā posma ir izcīnījis Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempiona titulu!

Foto: Ilze Lāce
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu