Intervija ar grupas "Autumn Owls" dalībnieku (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 17.jūlijā, uz festivāla "Positivus" Tele 2 skatuves kāps četri jaunieši no Dublinas - grupa "Autumn Owls". TVNET sadarbībā ar Orb.lv un Tomu Lūsi piedāvā nelielu interviju ar grupas dalībnieku Polu Bermingemu (Paul Bermingham).

Toms: Man ļoti iepatikās jūsu dziesma "Thousand blind windows", tāpēc būtu interesanti uzzināt, kur jūs smeļaties iedvesmu savas mūzikas radīšanai?

Paul Bermingham: Paldies par jaukajiem vārdiem. Es teiktu, ka iedvesma pie mums nāk no dažādiem avotiem. Ne tikai no mūzikas, ko paši klausāmies, bet arī no nodošanās oriģināla un unikāla skanējuma meklējumiem. Palīdz arī tas, ka izbaudām to, ko darām.

Toms: Kā jūs paši definētu sevis radīto mūziku? Man tā izklausās kā alternatīvais roks ar tumši folcisku piesitienu, bet pieņemu, ka katrs mūzikā saskatīs ko citu.

Paul Bermingham: Īsumā es to nosauktu par „alternatīvu”, jo tā šo mūziku dzirdam mēs paši. Es neesmu klausījies pārāk daudz grupu, kuru skanējumu varētu uzskatīt par tuvu mūsējam, taču ir ļoti daudz grupu, no kurām esam ietekmējušies. Un tie ir gan folka dziedātāji, gan labāk pazīstamas grupas – pilnīgi viss, ko labprāt klausāmies. Principā, esi mūs sapratis precīzi.

Toms: Vai bijāt jau iepriekš dzirdējuši par "Positivus" festivālu?

Paul Bermingham: Bijām dzirdējuši dažas ļoti labas lietas. Neesmu pārliecināts, ka tā ir taisnība, taču šķiet, ka organizētāji iedvesmojušies no Īrijas festivāla, ko sauc "Oxegen". Abi šķiet veidoti ļoti līdzīgi. Es zinu pāris īru grupas, kas spēlējušas pie jums iepriekšējos gados. "Two Door Cinema Club" uzstājās POSITIVUS un bija par pasākumu sajūsmā. Vēl, ja nekļūdos, pagājušajā gadā tas tika atzīts par otro labāko festivālu Eiropā?

Toms: Mēs ceram, ka kādreiz tas būs pats labākais (smejas).

Paul Bermingham: Haha – nav slikti festivālam, kas notiek tikai pāris gadus.

Toms: Varbūt esat Latvijā bijuši jau iepriekš?

Paul Bermingham: Patiesībā – esam gan. Es (Paul) un mūsu solists (Gary) bijām Latvijā pagājušajā gadā. Jūnijā grupai bija mēnesi garš "atvaļinājums" un mēs nedaudz paceļojām.

"Autumn Owls"
"Autumn Owls" Foto: Publicitātes foto

Toms: Pieņemu, ka lieliski pavadījāt laiku.

Paul Bermingham: Jā, protams. Nodzīvojām Rīgā aptuveni nedēļu – ļoti skaista pilsēta, jo sevišķi vecpilsēta. Kādu laiku lija lietus, taču mēs, kā jau īri, nevaram par to pārāk sūdzēties.

Toms: Nesen rakstīju par citu īru grupu "And So I Watch You From Afar". Varbūt tu viņus pazīsti?

Paul Bermingham: Pārāk labi viņus nepazīstu, bet šā gada martā spēlējām ar viņiem Teksasā SXSW. Viņu šovu ir vērts redzēt. Ļoti baudāms dzīvais izpildījums – viņi tiešām pievērš ļoti lielu uzmanību saviem priekšnesumiem.

Toms: Runājot par uzstāšanos – vai esat POSITIVUS sagatavojuši kaut ko īpašu? Kāds būs jūsu koncerts?

Paul Bermingham: Patiesībā mēs vēl paši neesam par to īsti pārliecināti, jo nekad iepriekš neesam uzstājušies uz tik lielas skatuves. Pēdējā laikā esam ierakstījuši daudz jaunu dziesmu, tāpēc pārbaudīsim, kā tās skan dzīvajā. Dziesmas, kas nav iekļautas nevienā no iepriekšējiem minialbumiem, es gan nezinu, vai to var nosaukt par kaut ko īpašu. Parasti par mums stāsta, ka koncertos skanam lieliski, jācer, ka tas mums palīdzēs nepazīstamā vidē.

Toms: POSITIVUS publika ir lieliska – esmu pārliecināts, ka jūs visiem patiksiet.

Paul Bermingham: Jā, mēs vienkārši centīsimies spēlēt, cik vien labi varam, un izbaudīt koncertu, cerams, ka to izbaudīs arī citi.

Toms: Nobeigumā – varbūt vari man ieteikt vēl kādas īru grupas, kuras būtu vērts paklausīties? Kaut ko tādu, ko pats labprāt klausies.

Paul Bermingham: Mana mīļākā grupa no Īrijas ir "Subplots". Pagājušajā gadā viņi izdeva albumu, un, manā skatījumā, tas bija 2009. gada labākais Īrijā izdotais albums. Spēlējām ar viņiem kopā janvārī – tiešām forši puiši.

Vēl man patīk Fionn Regan – ļoti talantīgs cilvēks. Arī Lisa Hannigan, viņai ir apbrīnojama balss.

Toms: Ok, paklausīšos. Paldies, ka atradi laiku sarunai, un tiekamies Salacgrīvā!

Paul Bermingham: Paldies arī tev. Ar nepacietību gaidu festivālu, un tiekamies tur.

Par Autumn Owls

Grupa ir dibināta 2006. gada septembrī. Četri jaunieši no Dublinas devās uz ierakstu studiju, kur sāka sacerēt dziesmas un tās ierakstīt. Pirmais gads bija ļoti produktīvs un materializējās pāris demo versijās, par kurām atzinīgus vārdus teica Dublinas mūzikas žurnālisti. "Hot Press" izvēlējās Autumn Owls kā vienu no 10 grupām, kas reprezentētu Īrijas mūziku Ņujorkas Tisch Mākslas skolas mūzikas video projektā. Dziesma guva panākumus, un grupa tika uzaicināta uz Deiva Faninga TV šovu "The Last Broadcast". Pēc tik iedvesmojošiem panākumiem grupas biedri nolēma kļūt par profesionāliem mūziķiem. 2008. gada nogalē grupa uzstājās Īrijas nozīmīgākajā jauno grupu festivālā "The Hard Working Class Hereos Festival" Dublinā.

2009. gadā Autumn Owls izdeva albumu "On The Trail" un devās koncertturnejā. Viņi ir iesildījuši tādas grupas kā The Week That Was, The Mystery Jets un Devotchka kā ASV, tā Lielbritānijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu