Svētdien vakarpusē sola stipru lietu un vēju (34)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums un vietām īslaicīgi līs. Pēcpusdienā un vakarā daudzviet uzlīs, vietām gaidāmas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss, lokāli iespējama krusa.

Lietus un negaisa mākoņi virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem. Pievakarē gaidāmas dienvidu, dienvidaustrumu vēja brāzmas vietām līdz 15 metriem sekundē, bet Kurzemē pastiprināsies ziemeļu vējš. Dažviet negaisa laikā, kā arī vēlā vakarā piekrastē iespējamas vēja brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem, bet vietām Kurzemes piekrastē nekļūs siltāks par +10 grādiem. Gaidāms, ka sešos vakarā gaisa temperatūra būs no +6..+7 grādiem jūras piekrastē Kurzemē līdz +20..+23 grādiem daudzviet valsts centrālajā un austrumu daļā.

Rīgā, palaikam spīdot saulei un pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +22 grādiem, vienlaicīgi vietām Jūrmalā, pūšot ziemeļu, ziemeļaustrumu vējam, būs tikai +12 grādu. Galvenokārt vakarpusē gaidāms lietus, iespējamas stipras lietusgāzes un pērkona negaiss, kā arī stipras dienvidaustrumu, vēlāk ziemeļrietumu vēja brāzmas. Līdz ar lietu un vēja virziena maiņu gaisa temperatūra vakarā strauji pazemināsies.

No dienvidiem tuvojas aktīvs ciklons, tā centrs vēlā pēcpusdienā sāks šķērsot Latviju, nesot lietusgāzes, negaisus un stiprus vējus.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu