Ja priekšlaicīgi pensionējas, nevar strādāt un vienlaikus saņemt pensiju (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

TVNET akcijas "Ceļamaize politiķiem" ietvaros piedāvājam lasītāju pirms gaidāmajām vēlēšanām politiķiem iesūtītās idejas, kuru īstenošana varētu dzīvi Latvijā uzlabot.

TVNET lasītāja Lauma raksta: "Pensionēšanās vecumu var pacelt. Bet vienlaikus jāparedz lielākas iespējas iet pensijā priekšlaicīgi no 60 gadiem ar vismaz 30 gadu darba stāžu. Darba stāža prasība atbirdinās visus liekēžus. Priekšlaicīgām pensijām nevajag naudu nocirpt, lai saņem visu.

Priekšlaicīgi pensionējoties, nebūtu jāļauj strādāt. Tātad tie, kas grib pensiju un algu, neizmantos šo iespēju. Šāda iespēja drīzāk būtu tiem cilvēkiem, kuri darbu nevar dabūt, dzīvo no pabalstiem vai kuriem strādāt neļauj veselība. Šāds variants, manuprāt, būtu ļoti cilvēcīgs.

Savukārt tie, kas grib strādāt un saņemt pensiju vienlaicīgi, var pagaidīt līdz vēlākiem gadiem, kaut 80.

Valsts šādi ieekonomēs uz to pensionāru rēķina, kuri gaidīs pensijas gadus. Vienkārši nebūs pensija jāmaksā. Savukārt jaunajiem nebūs jābrauc uz Īriju, varēs tepat darbu dabūt."

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu