Video: kā "Lady's Sweet" gatavojas "JV"? (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Vokālajā trio "Lady's Sweet" dzied šarmantas, dzīvespriecīgas un atraktīvas būtnes - Karīna, Vineta un Jolanta. Savu radošo darbību meitenes sāka jau pirms trīs gadiem sadarbībā ar grupu Sweet Waterz. Piedaloties koncertuzvedumos "Cabaret", dzima ideja turpināt izpausties kā neatkarīgām māksliniecēm.

Līdz šim "Lady's Sweet" veiksmīgi sadarbojušās dažādos projektos ar dziedātāju Intaru Busuli, komponistu Zigmaru Liepiņu un dziedātāju Jāni Stībeli. Un šobrīd šarmantais trio, gluži tāpat kā grupa "PeR", gatavojas pārstāvēt Latviju starptautiskajā jauno dziedātāju konkursā "Jaunais vilnis".

Nu kopā mēs darbojamies jau trīs gadus, un tad šogad bija jau tāda sajūta, ka mēs varētu kaut ko parādīt, ka mēs esam gatavas parādīt kaut ko jaunu un ka mēs arī varam.

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Šī pārliecība bija Vinetai, un viņa mūs iedrošināja, jo mums ar Jolantu likās – kāds "Jaunais vilnis"?"

Vineta:  "Jau pirms atlasēm redzēju, vizualizēju, ka mēs esam uz tās Dzintaru skatuves, un bija reāla sajūta, ka mēs tur esam, ka mēs darām un dziedam, vēl kaut kādos mēģinājuma procesos, pirms atlasēm bija kaut kādas šaubas un es teicu: bet meitenes, es redzu, ka mēs tur esam!"

Meitenes tik spoži sevi prezentēja konkursa žūrijai pēdējā atlases kārtā, kas notika Maskavā, ka tas pat samulsināja konkursa rīkotājus un viņi, nespēdami izlemt, kam dot priekšroku startēt konkursā - beatbox trio „PeR” vai „Lady`s sweet”, šo iespēju deva abiem muzikālajiem sastāviem.

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Tā emocionālā spriedze arī bija diezgan liela, jo praktiski visiem ļāva nodziedāt tikai vienu pantiņu, un bija jāparāda viss iespējamais tajā vienā pantiņā, tu uzej un tev ir jābūt uzreiz uz 100%, un tad ir baigais satraukums, baigais pārdzīvojums, un tad dziediet vēl, un ko jūs vēl varat parādīt, un tad mums pietrūka fonogrammu, un tad mēs pašas ķērāmies, mums uznesa uz skatuves sintezatoru, sēdāmies un dziedājām, kā viņi teica – “nu risknuj”."

Kā teikts populārā izteicienā – kas neriskē, tas nevinnē, un viņas riskēja ar!

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Bija tāda sajūta, kad visas četras atlases kārtas bija notikušas, ka mēs godīgi esam cīnījušās, un nebija tāda sūruma sirdī, kamēr vēl tie rezultāti nebija izlemti; jau braucot atpakaļ, mēs uzzinājām, ka viņi vēl domās, tā kā PeR vai Lady`s sweet, un tad bija kaut kā tā…man bija grūti, es domāju atkal - nu kāpēc? Mēs domājām - aizbrauksim uz Maskavu un vismaz uzzināsim, nu akmens noveļas, vienalga, pozitīvs vai negatīvs, bet kaut kāds rezultāts tam ir bijis, un mēs sēžam vilcienā un atnāk īsziņa no Daigas, ka mēs abi divi tai finālā, un liekas - atkal jau viss no gala.

Tagad, kad jau skaidri zināms, ka Latviju šogad pārstāvēs divi muzikālie sastāvi, “Lady`s sweet” ļoti atbildīgi gatavojas konkursam.

Vokālais trio "Lady's Sweet":

"Mēģinājumi no 8 rītā līdz pat 11 vakarā, kad pārrodamies mājās un pa taisno gulēt, un nākamā diena ir tieši tāda pati."

Tie ir gan dziedamie mēģinājumi, gan horeogrāfijas mēģinājumi, tāpat fiziskā norūdīšanās, sports un tās pašas intervijas, viss paņem laiku, un tā diena tiešām šobrīd ir saplānota pa stundai. Un katrs mēģinājums norit stingri pēc plāna.

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Mēs iedziedamies, mēs noteikti neadām mēģinājumos, netamborējam :), mēs, protams, dziedam dziesmas, ar fonogrammu, bez, lēnā tempā, ātrā, izstrādājam atsevišķas vietas, atsevišķas nianses, tagad arī cenšamies ierakstīt, jo tomēr no malas, tad, kad tu pats dziedi, tu nedzirdi, kā skan."

Pēcāk, klausoties ierakstus, jaunās dziedātājas izanalizē savu izpildījumu, dziesmas skanējumu un kļūdas, lai katrai dziesmai atrastu labāko risinājumu

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Iekšējās sajūtas savādākas liekas, mēs tak tur tik forši dziedam; paklausāmies - o, nav, kaut kas nav. Un vokālie mēģinājumi jau notiek kopā ar horeogrāfiju, kas arī nav viegli, jo jānostabilizē elpa, dubulta slodze.
Konkursam, gluži tāpat kā citi dalībnieki, arī Lady`s Sweet gatavo trīs dziesmas.

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Mums ir sagatavoti vairāki varianti dziesmām, izvēle vēl nav notikusi, tā notiks tad, kad  mēs ieradīsimies Jūrmalā 17.jūlijā, un mēs esam gatavas uz visu. Es domāju, ka stiliņš, katram jau kaut kāds savs redzējums uz to visu ir, un, ja režisoram liksies, ka kaut kas nav, nu tad nav tā, ka mēs pēkšņi teiksim - nu tad viss, mums vairāk nav ko dziedāt! Ir sagatavotas dziesmas, kabatā vēl pa kādai dziesmai ir."

Vokālā trio krusttēva lomu noteikti varētu piedēvēt mūziķim un komponistam Kārlim Lācim, kurš ne tikai ir kopā ar trio no tā rašanās brīža, bet ir arī daudzu LADY`S SWEET izpildīto dziesmu autors un aranžētājs. Tieši Kārļa Lāča komponēto dziesmu meitenes gribētu dziedāt – trešajā konkursa dienā, kad dalībnieki uzstāsies ar orģināldziesmām.

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Tas darbs, nenotiek jau tā, ka tu nez no kurienes aizsūti dziesmu, nez no kurienes viņa ierakstās pati, tas ir darbs studijā, jāraksta ir gan instrumentālais pavadījums, jo tas, ko mēs dzirdam, tas skan tik skaisti, līdz ar to mums Kārlis ir ļoti daudz palīdzējis, jo mums būtu bijis jāņem kredītus, lai mēs to visu varētu atļauties. Līdz ar to mēs ceram, ka mēs tajā trešajā dienā varēsim, tas tā kā kopdarbs, izpildīt Kārļa dziesmu, ar mūsu ideju, tas tāds pirmais mūsu kopdarbs, kad visi sanācām kopā un kaut ko ielikām tai dziesmā, 3+1.

Ar milzīgu satraukumu „Lady`s Swet” dziedātājas gaida savu šīs vasaras skaistāko muzikālo notikumu, kas jau pavisam drīz sāksies un ieskandinās saules pielieto Jūrmalu.

Vokālais trio "Lady's Sweet": "Ļoti gribas, galvenais, lai mēs izdarām tā, kā mēs esam ieplānojušas, lai nav pārspīlēti, jo pārlieku liela centība aptumšo prātu, gribas to vieglo sajūtu, tādu koncerta, nevis konkursa sajūtu gribētos. Mēs ceram, un savējo atbalsts jebkurā gadījumā ir ļoti svarīgs, jo pārstāvēt Latviju jau nav tik vienkārši, tā atbildība ir diezgan liela, ja tāds uzdevums, ka tev ir tāda cieņa izrādīta, ka tu to vari darīt, tad ir jāizdara viss maksimālais, lai tu visu izdarītu pēc vislabākās sirdsapziņas."

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu