Lielbritānija atņem pilsonību krievu spiedzei Annai Čepmenai (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānija ir atņēmusi pilsonību Annai Čepmenai, kura ir viena no desmit ASV aizturētajiem Krievijas spiegiem, kas pagājušajā nedēļā izraidīti no Savienotajām Valstīm, otrdien informēja Lielbritānijas Iekšlietu ministrija.

Turklāt, visticamāk, Čepmena turpmāk arī nedrīkstēs iebraukt Apvienotajā Karalistē.

Kā apliecināja Iekšlietu ministrijas pārstāve, Lielbritānijai ir tiesības atņemt dubultpilsoņiem britu pilsonību, un šādā gadījumā arī liegt šai personai turpmāk apmeklēt valsti.

Spiedzes advokāts pagājušajā nedēļā atklāja, ka Čepmena labprāt dotos uz Lielbritāniju, izmantojot savu britu pasi, ko viņa ieguva, pateicoties četrus gadus ilgušajai laulībai ar britu Aleksu Čepmenu.

Kā ziņots, ASV un Krievija piektdien Vīnē pabeidza spiegu apmaiņas operāciju, kuras izskaņā desmit Vīnē no ASV nogādātie Krievijas spiegi izlidoja uz Maskavu, bet četri Krievijas atbrīvotie pilsoņi Vīni pameta amerikāņu lidmašīnā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu