"Rock`n`Riga" viesosies somi "Coprolith" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Herberts Verpakovskis

Šonedēļ bārā "Rock`n`Riga" skanēs vienlaikus klasisks un jauns krievu roks, saldo ēdienu "death" un blekmetāla cienītājiem būs sagatavojuši somi "Coprolith" un vietējie "Nycticorax", sākas arī Ģitāristu un turpinās Garāžas duelis, informē Mārtiņš Zviedris, bāra "Rock`n`Riga" programmas menedžeris.

"Rock`n`Riga" programma un Coprolith

"R`n`R" Studentu dienā otrdien, 13.jūlijā, bārā viesosies grupa "PPŠ", kuras debijas albumā "Očeredj" jūtama gan balstīšanās labākajās krievu roka tradīcijās, gan sava skanējuma meklējumi, kas rezultējas ne vienā vien izteiksmīgā dziesmā.

Trešdien, 14.jūnijā, uz "R`n`R" skatuves kāps ilggadējie Latvijas blekmetāla kultūras kopēji Nycticorax un somu grupa Coprolith, kas spēlē brāzmainu, black garā tonētu death metal (pašu vārdiem, “blackened death metal”). Coprolith dibināta pirms deviņiem gadiem, tās diskogrāfijā ir vairāki minialbumi. Turnejā, kuras koncerti paredzēti arī Vācijā, Čehijā, Slovēnijā, Igaunijā un dzimtenē, Coprolith popularizēs pagājušomēnes klajā laisto ilgspēlējošo debijas plati "Cold Grief Relief".

Sāksies Ģitāristu duelis

Ar uzstāšanās kārtības izlozi un paraugdemonstrējumiem ceturtdien, 15.jūlijā, "R`n`R" sāksies Ģitāristu duelis - meistarības sacensība, kuras uzvarētājs no mūzikas preču veikala AT Trade iegūs Gibson Les Paul ģitāru.

Līdz izlozes sākumam pulksten deviņos 15.jūlija vakarā balsot par 21 pieteikuma autoru var Rock`n`Riga mājaslapā www.rocknrga.lv, nosakot, kuri 16 ģitāristi ceturtdien piedalīsies izlozē un turpmākās piecas nedēļas uz R`n`R skatuves sacentīsies par ekskluzīvo balvu.

"Rock`n`Riga"
"Rock`n`Riga" Foto: Herberts Verpakovskis

Dueļa rīkotāji pauž prieku par līdzjutēju aktivitāti: no 6.jūlija par ģitārduelantiem vidēji dienā nobalsojuši 550 R`n`R mājaslapas apmeklētāji.

Kā jau ziņots, Ģitāristu dueļa sacensības notiks trīs raundos. Pirmais, kā ierasts, iecerēts blūza stilā, otrajā konkursanti improvizēs par klasiskiem rokstandartiem un trešajā cīnīsies aci pret aci ar konkurentu.

Dueļa norisi nodrošinās prominents mūziķu sastāvs. Jauno ģitāristu soloizgājienu ritma pulsācija būs bundzinieka Viļņa Krieviņa un basģitārista Eduarda Glotova pavadošā dueta pārziņā, bet norises vadītāja un dīdžeja lomā iejutīsies Kaspars Bindemanis. Uzvarētāju, kā ierasts, noteiks publikas atbalsta skaļums, taču Latvijas populārās mūzikas veterānu trijotnei un dueļu patronam Paulam Kravalim (Kurmim) būs iespēja koriģēt balsojumu, ja skaļākās ovācijas netiks, viņuprāt, meistarīgākajam konkursantam.

Izlozes vakarā 15.jūlijā ar ģitārdueļa paraugdemonstrējumu apmeklētājus priecēs K.Bindemanis un iepriekšējās sezonas ģitāristu meistarības sacensības uzvarētājs Mārcis Vasiļevskis no grupas "Laime pilnīga".

Īpašs būs ne tikai instruments, kas tiks balvā dueļa uzvarētājam. Ritma grupu uz "R`n`R" skatuves no 15.jūlija stiprinās unikāls bungu komplekts, ko no tīkkoka darinājis grupas "Toms Londons" bundzinieks Krišjānis.

Garāžas duelis

Piektdien, 16.jūlijā, "R`n`R" jauno grupu konkursa Garāžas duelis priekšatlases trešajā vakarā uz skatuves kāps apvienība Cat in a Hat, kas spēlē gaumīgu mierīgu roku, starp blūzroku un "garage revival" savu izteiksmi meklējošais skolēnu kolektīvs Strong Mint, nebēdnīgu, plašām tautas masām adresētu rokmeldiņu skandētāji Varavīksnes stallis un grupa Worldwide, kuras eksperimentālajā mūzikā apvienojas metāla un postpanka ietekmes. Vakaru vadīs grupas Rebel Riot solists Roberts.

Pieteikšanās Garāžas duelim turpinās. Katra jaunā rokgrupa, kas vēlas parādīt sevi, apzināt savu klausītāju loku un cīnīties par naudas balvu ierakstam, instrumentu iegādei un sevis profesionālai pilnveidošanai, aicināta sūtīt mājaslapas, sociālā portāla profila adresi vai ierakstus mp3 formātā un e-pasta adresi, obligāti pievienojot kontakttālruņa numuru, uz e-pastu garaza4@rocknriga.lv

Sestdien, 17.jūlijā, svinot frontmena Tomasa Guseva atgriešanos dzimtenē no smaga darba gaitām Vācijā, uz stilu apzīmējumos grūti ietilpināmām rokēverģēlībām aicinās grupa Adamsu famīlija. Vakaru ievadīt sola ģitārista Paula Kravaļa (Kurmja) un Adamsu famīlijas bundzinieka Raita Dziedātāja projekts Mohomori.

Norišu sākums - pulksten 21, piektdienās - pulksten 22 un sestdienās - pulksten 23.

Ieeja uz visiem sarīkojumiem "Rock`n`Riga" ir bez maksas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu